Setari Cookie-uri

5 Cauze ale Imbatranirii

Odata cu trecerea timpului pielea isi pierde elasticitatea, insa nu putem pune intreaga vina pentru imbatranirea tenului in seama varstei. Factorii externi si stilul de viata joaca un rol important in felul in care imbatranim. Nu putem sa aratam tinere pentru toata viata insa putem sa amanam cat se poate de mult momentul in care incepem sa ne aratam varsta si putem incerca sa imbatranim frumos.

Lasand la o parte toate celelalte probleme de sanatate asociate cu fumatul, daca vrei sa arati tanara cat mai mult timp si sa imbatranesti frumos atunci trebuie sa renunti la tigari. Dermatologii sustin ca efectele negative ale fumatului asupra pielii pot fi inversate printr-o dieta sanatoasa, prin suplimente de nutritienti si antioxidanti, prin exercitii fizice si creme anti-imbatranire.

3. Stresul

Studiile in domeniu arata ca exista o legatura directa intre stres si imbatranire; stresul emotional intens si de lunga durata contribuie la imbolnavirea si imbatranirea prematura a celor afectati. Stresul cronic pare sa afecteze invelisul celular ceea ce duce la scurtarea vietii celulelor si grabeste deteriorarea organismului.

Desi stresul e considerat de multi un pret ce merita platit pentru o cariera de succes, acesta afecteaza ireversibil rezistenta si sanatatea organismului. Cei afectati de stres sunt adesea predispusi afectiunilor cardiace.

De asemenea, stresul afectecteza apetitul si e deseori insotit de un stil de viata nesanatos (cantitate mare de cafea, lipsa de relaxare, lipsa de exercitii fizice etc.) ce contribuie si ele la imbatranirea prematura a pielii. Adevarul e ca nu putem separa psihicul de fizic, mintea de corp, prin urmare celulele noastre raspund adesea starii de spirit.

4. Lipsa de odihna

Lipsa unui somn odihnitor e adesea legata de nivelul ridicat de stres. Oboseala cauzata de lipsa de somn te poate imbatrani inainte de vreme. Nu degeaba se spune ca somnul de frumusete e de 8 ore. Incearca sa iti formezi un program de somn pe care sa il respecti evitand noptile nedormite.

Lipsa de somn duce la aparitia si accentuarea cearcanelor si iti poate face ochii sa para umflati si inrositi, mai ales daca seara anterioara s-a desfasurat intr-un loc plin de fum. In afara de faptul ca iti face tenul sa para obosit si nesanatos, in timp acest factor contribuie la aparitia ridurilor. In plus, lipsa de odihna creste riscul aparitiei unei serii de boli precum obezitatea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.