Setari Cookie-uri

5 + 5 pentru frumusete

Ne-am invatat sa aplicam zilnic straturi de machiaj si sa stam mai mult decat ar trebui in fata dulapului de haine rascolindu-l nemultumite in speranta ca la sfarsitul acestui chin vom deveni, ca prin minune, frumoase. Iar in final suntem tot nemultumite deoarece nu ne vedem frumoase, indiferent de ce ar vedea cei din jur. Uitam insa un lucru important. Produsele de infrumusetare nu sunt facute sa ne faca frumoase, ci doar sa ne accentueze frumusetea. Adevarata frumusete vine din noi, din felul in care ne-am dezvoltat personalitatea si mai ales din felul in care ne percepem propriul aspect.

2. Zambeste. Nimic nu infrumuseteaza o fata si nu trasmite mai multa energie pozitiva decat un zambet.

3. Nu te compara cu femeile pe care le vezi prin reviste, pe afise, prin reclame sau filme. In spatele imaginii lor aparent perfecte se ascunde o armata de stilisti si experti in tot ceea ce tine de frumusete, o serie de filtre foto si adesea multa munca intr-un program de editare foto. Spotul Evolution facut de Dove in cadrul campaniei mondiale pentru frumusete subliniaza cel mai bine acest aspect.




4. Flirteaza discret de fiecare data cand ai ocazia. Un flirt nevinovat iti va reaminti puterea propriei frumuseti.

5. Evita lumina fluorescenta in baie. Lumina alba te va face sa pari palida si obosita chiar daca in realitate nu arati astfel. Vei avea surpriza ca in fiecare dimineata cand iti privesti chipul in oglinda sa nu iti doresti decat sa te ascunzi sub paturi si sa ramai acolo intreaga zi. In plus, lumina alba aminteste de atmosfera rece a unei institutii (in special a unui spital) ceea ce contribuie la o stare generale depresiva. Foloseste lumina galbena, incandescenta, deoarece da impresia de caldura si iti invaluie fata intr-o lumina placuta.

6. Gaseste-ti timp pentru tine si pentru lucrurile care iti plac. Fie ca vorbim despre o plimbare in parc, o ora de lectura, gradinarit sau orice altceva ce iti face placere, intrerupe in fiecare zi activitatile zilnice si ocupa-te de asta.

7. Nu incerca sa schimbi lucrurile ce nu pot fi schimbate. Iti urasti parul si stai cate o ora in fiecare zi sa il aranjezi pentru ca, o ora mai tarziu, sa revina la forma obisnuita? Ai incercat diete peste diete si tot nu ai reusit sa slabesti? Te chinui de ani intregi sa te ingrasi fara nici o sansa de reusita? Accepta-te asa cum esti. Unele lucruri nu pot fi schimbate. Cat timp esti sanatoasa restul nu conteaza atat de mult.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.