Setari Cookie-uri

Secretele unui par sanatos

Parul este numit pe buna dreptate podoaba cea mai de pret a femeii. Cu ajutorul lui ne reinventam in fiecare zi, alegand coafuri care sa ne puna in valoare trasaturile fetei.

Parul este numit pe buna dreptate podoaba cea mai de pret a femeii. Cu ajutorul lui ne reinventam in fiecare zi, alegand coafuri care sa ne puna in valoare trasaturile fetei. Pentru a obtine rezultatul dorit, ne mai trebuie doar un par matasos, stralucitor, plin de volum si usor de manevrat, nu-i asa? Usor de zis insa, in calitate de reprezentante ale sexului frumos, stim ca un astfel de par nu se obtine atat de usor.

Frumusetea si sanatatea parului se dobandesc prin utilizarea produselor adecvate dar si printr-o alimentatie sanatoasa.

De asemenea, nu trebuie sa folosim produse de styling in exces care pot degrada parul. Acelasi lucru este valabil si pentru placa de par sau ondulator. Desi, daca avem un par natural drept, il vom dori cret si invers, ar trebui sa fim multumite de podoaba capilara cu care ne-a inzestrat Mama Natura. Prin definitie parul cret poate fi considerat deja o coafura iar parul drept a invadat de multa vreme catwalk-ul, oferind modelelor o alura naturala, romantica. Nu in ultimul rand, ultimele tendinte in materie de styling, aproba look-ul natural, drept unul chic, la moda.

Este stiut ca si vopseua poate avea efecte negative asupra firului de par. Cand dorim sa ne schimbam culoarea parului este bine sa apelam la hair-stilisti profesionesti. Mai ales daca parul trebuie decolorat pentru a obtine nuanta dorita. Praful decolorant arde parul daca este folosit in cantitati nepotrivite sau este lasat prea mult timp sa actioneze. De aceea decolorarea podoabei capilare se face doar la saloanele specializate, de catre un stilist profesionist.

Parul se usuca cel mai bine natural, trecand usor mainile prin el, pentru a-l descurca. Este bine sa folosim cat mai rar foehnul. Daca apelam totusi la uscator, trebuie sa-l tinem cat mai departe de scalp, la o temperatura scazuta, ca sa nu arda firele. Pentru a capata mai mult volum, este recomandat sa ne uscam parul stand cu capul in jos. Firul de par este foarte fragil, in special dupa baie; se incurca mai usor, de aceea balsamul nu trebuie sa lipsesca. Daca alegm sa-l uscam cu prosopul, trebuie sa tamponam usor parul, fara a-l freca excesiv, altfel se va rupe.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.