Setari Cookie-uri

Secretele unui par sanatos

Parul este numit pe buna dreptate podoaba cea mai de pret a femeii. Cu ajutorul lui ne reinventam in fiecare zi, alegand coafuri care sa ne puna in valoare trasaturile fetei.

Mastile nutritive sunt foarte bune pentru refacerea parului degradat. Insa, daca varfurile sunt despicate, trebuie tunse. Contrar aparentelor, nu s-a inventat inca un produs–minune apt sa ne scape de acest aspect inestetic. De aceea daca visam la un par frumos, lung, trebuie sa-i tundem periodic varfurile, pentru a-l ajuta sa creasca sanatos.

Mastile se aplica in fiecare saptamana, nu mai des, altfel parul ce ingrasa mai repede. In functie de preferinte in farmacii si nu numai, exista o gama larga de masti destinate ingrijirii parului, dar putem utilize si masti facute acasa din anumite ingrediente.

Uleiul de ricin, uleiul de masline, oul sau vitaminele A si E se numara printre ingredientele hranitoare care vor oferi rezultate uimitoare. Pentru stralucire parul se clateste cu sucul a doua lamai stoarse. Lamaia este recomandata in special in cazul parului gras sau cu tendinta de ingrasare. Eventual se poate dilua si cu un pahar de apa.

Uleiul de jojoba, rozmarinul si lavanda sunt indicate in combaterea matretii. De asemenea, uleiul de rozmarin si tinctura de brusture stimuleaza cresterea parului.

Este bine de stiut ca multe vitamine au proprietati benefice pentru intarirea si protectia firului de par. Vitamina A cu retinol si provitamina A, care contine betacaroten, regasite in ficat, oua, lactate, spanac, vitamina B in alimente precum: catofi, banane, mazare, vitamina C, intalnita in fructe, citrice. Cerealele, soia, uleiul de floarea soarelui si arahidele contin vitamina E, benefica pentru regenerarea parului si a pielii.

Parul sanatos ramane un simbol al frumusetii si feminitatii. Fara indoiala ca nu este nici greu , nici usor de mentinut; totul inseamna, insa, o grija si o intretinere atenta a podoabei capilare, de care depinde un tonus bun si , de ce nu, o frumuste pe masura.

In forum, pe acest subiect:
Regenerarea parului
Tratament pentru parul deteriorat si uscat
Varfuri despicate



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.