Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru un ten sanatos

Deja am trecut de o perioada in care meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru temperaturi ridicate. Soarele, desi este un bun aliat pentru persoanele dornice de un bronz uniform si de lunga durata, este si un dusman periculos al pielii noastre.

Sfat: Renunta la obisnuinta de a mai pune mana pe fata deoarece ai atins numeroase suprafete si obiecte, care sunt pline de virusi si bacterii, iar tenul tau se poate irita foarte usor.

5. Consuma multe lichide

Apa reprezinta secretul pentru o piele sanatoasa si hidratata. In anotimpul cald, glandele sudoripare elimina numeroase toxine, apa si sarurile minerale prin procesul de traspiratie. Corpul are nevoie de mai multe lichide pentru a fi hidratat.

Consuma apa, ceaiuri reci, sucuri naturale. Evita sucurile carbogazoase deoarece sunt preparate din extracte sintetice de fructe, contin mult zahar, dilueaza sucurile gastrice si pot creste riscul unor afectiuni daca sunt consumate in cantitati mari.

6. Mananca sanatos

Mancarea sanatoasa este echivalentul unui ten fara probleme. De aceea, macar in perioada calda renunta la mancarea tip fast – food, prajita sau cu grasimi.

Fructele si legumele de sezon sunt pline de vitamine, fibre si minerale, iar pentru organism acestea reprezinta un adevarat surplus de energie.

Iti poti prepara o masa copioasa cu ajutorul catorva ingrediente naturale. Poti realiza o salata de legume (varza, rosii, castraveti, morcovi) cu putina carne, iar pentru desert poti alege un mix de fructe proaspete (mere, pere, nectarine, struguri, caspune).

Un articol de Amelia C


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.