Setari Cookie-uri

Cafeaua: utila sau nociva?

Beneficiile consumului de cafea sunt datorate antioxidantilor (intalniti in boabele de cafea) si cofeinei (ajuta la concentrare si chiar la prevenirea unor boli). Insa, efectele secundare sunt si ele destul de des intalnite: ingalbenirea si distrugerea dintilor, probleme ale stomacului. Asadar, beneficiile cafelei depasesc efectele negative ale acesteia?

Un studiu realizat pe 27.000 de femei cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani, care beau mai mult de o ceasca de cafea pe zi, a aratat o reducere a factorilor de risc cardiovascular de pana la 24%, spre deosebire de persoanele care nu consuma cafea deloc.

Important: cantitatea de cafea consumata zilnic trebuie sa fie intre o ceasca si trei cesti.

5. Cafeaua si diabetul

Consumul de cafea reduce riscul de diabet cu 50 de procente (poate fi vorba despre o chestiune biologica sau de comportament). Cercetatorii au observat ca din toti consumatorii loiali de cafea (5 sau chiar mai multe cesti pe zi), doar foarte putini aveau diabet zaharat. Totusi, pentru multi oameni, consumul de 5 cesti de cafea zilnic poate produce efecte adverse.

6. Putina cafea pentru sanatate din belsug

Consumul frecvent de cafea poate duce la efecte neplacute: stomac deranjat, nervozitate sau probleme cu somnul. De asemenea, cafeaua este si un bun diuretic si poate contribui la deshidratare in cazul persoanelor sensibile.

In general vorbind, mai putin poate reprezenta mai mult: consuma zilnic doar o ceasca de cafea pe zi pentru a te bucura de beneficiile acesteia, fara a suferi si de efectele secundare.
Important: cafeaua se bea dimineata, pentru a nu afecta somnul.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.