Beneficiile consumului de cafea sunt datorate antioxidantilor (intalniti in boabele de cafea) si cofeinei (ajuta la concentrare si chiar la prevenirea unor boli). Insa, efectele secundare sunt si ele destul de des intalnite: ingalbenirea si distrugerea dintilor, probleme ale stomacului. Asadar, beneficiile cafelei depasesc efectele negative ale acesteia?
Important: cantitatea de cafea consumata zilnic trebuie sa fie intre o ceasca si trei cesti.
5. Cafeaua si diabetul
Consumul de cafea reduce riscul de diabet cu 50 de procente (poate fi vorba despre o chestiune biologica sau de comportament). Cercetatorii au observat ca din toti consumatorii loiali de cafea (5 sau chiar mai multe cesti pe zi), doar foarte putini aveau diabet zaharat. Totusi, pentru multi oameni, consumul de 5 cesti de cafea zilnic poate produce efecte adverse.
6. Putina cafea pentru sanatate din belsug
Consumul frecvent de cafea poate duce la efecte neplacute: stomac deranjat, nervozitate sau probleme cu somnul. De asemenea, cafeaua este si un bun diuretic si poate contribui la deshidratare in cazul persoanelor sensibile.
In general vorbind, mai putin poate reprezenta mai mult: consuma zilnic doar o ceasca de cafea pe zi pentru a te bucura de beneficiile acesteia, fara a suferi si de efectele secundare.
Important: cafeaua se bea dimineata, pentru a nu afecta somnul.
Un articol de Amelia C