Setari Cookie-uri

5 mituri ale interventilor chirurgicale estetice, demontate

Chirurgia estetica este poate domeniul cu cele mai multe mituri si clisee, care in majoritatea cazurilor sunt luate drept adevaruri absolute.

Un material realizat de Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos

Pentru ca sanatatea ta sa nu aiba de suferit si pentru a putea lua decizii corecte in legatura cu o eventuala interventie chirurgicala de acest gen trebuie sa fii la curent cu adevarul din spatele celor mai comune mituri din chirurgia estetica.

1. In buze se introduce Botox. FALS

Contrar opiniei curente, Botox-ul sau Toxina Butulinica nu se foloseste pentru remodelarea buzelor, aceasta substanta reprezentand cea mai eficienta solutie in tratamentul reducerii ridurilor fine si a corectiei conturului fetei. Botoxul este de asemenea utilizat pentru a reduce liniie inestetice din jurul ochilor, deasupra buzei sau pe gat.

Tratamentul cu Botox elimina ridurile dintre sprancene si de pe frunte. Efectul acestei proceduri dureaza intre trei si sase luni si actioneaza prin paralizarea muschiului unde este injectat, impiedicand astfel ridurile sau linia de incruntare sa se formeze”, sustine Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

Citește și:

Augmentarea buzelor este o procedura de chirurgie estetica ce se realizeaza cu ajutorul acidului hialuronic. “Tratamentele derma-filler sunt metodele cel mai frecvent utilizate pentru augmentarea buzelor. Exista mai multe tipuri de substante folosite pentru augmentarea buzelor, dar cele mai frecvent utilizate sunt substantele pe baza de acid hialuronic”, a subiniat chirugul estetician.

Foto interior si prima pagina: Shutterstock

Acidul hialuronic este o substanta ce se gaseste in mod natural in corpul uman si astfel reactiile alergice la acest tip de procedura sunt putin probabile. Acidul hialuronic poate imbunatati profilul estetic al buzelor prin conturarea formei, modificarea structurii si cresterea in volum.

2. Liposuctia este o metoda eficienta de a scapa de kilogramele in plus. FALS

Aceasta afirmatie nu este altceva decat un mit, caruia, din pacate, multe paciente care au ales o astfel de procedura i-au dat crezare. Liposuctia este un tratament estetic care permite eliminarea definitiva a tesuturilor adipoase in exces, situate in general pe burta, solduri, genunchi sau brate.

Citește și:

Ideea conform careia realizarea unei astfel de proceduri te scapa de kilogramele in plus este cat se poate de falsa. Liposuctia are scopul de a micsora circumferinta zonelor operate prin eliminarea tesutului adipos.”, a explicat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

Astfel, lipoaspiratia nu poate inlocui un stil de viata sanatos, doar poate ajuta la eliminarea uniforma a excesului de grasime.

3. In urma lipoaspiratiei, grasimea nu se mai depune pe zonele operate, dar se canalizeaza in alte parti ale corpului. FALS

Aceasta situatie apare numai in conditiile unui aport caloric exagerat in urma interventiei de lipoaspiratie. “Dupa cum am mentionat anterior, dobandirea noilor masuri se realizeaza prin eliminarea celulelor grase din anumite zone al corpului. Devine logic ca un aport caloric exagerat va avea consecinte la nivelul tuturor celulelor grase din organism, dar cum in zonele operate celulele grase sunt numeric mai putine datorita interventiei, acolo acumularea va fi mai mica decat in zonele neoperate”, a declarat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

Citește și:

4. Respiratia deficitara este pretul platit pentru un nas frumos. FALS

Cu dezvoltarea tehnicilor rinoplastiei din ultimele decenii, obiectivul acestei interventii chirurgicale este un nas care arata bine si care functioneaza bine. Performata corect, aceasta interventie nu ar trebui sa insemne imbunatatirea profilului fizic al nasului in detrimentul unei respiratii deficitare. “Unul din scopurile medicale ale rinoplastiei este tocmai usurarea dificultatilor de respiratie la pacientii care au anomalii structurale ce afecteaza capacitatea lor de a respira cu usurinta”, a completat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

5. Cicatricile multiple, consecinta a lifting-ului de sani. FALS

Lifting-ul sanilor, sau mastopexia este procedura chirurgicala prin care sunt ridicati sanii ptozati (lasati). Este important de mentionat faptul ca lifting-ul de sani nu implica automat cicatrici multiple, asa cum adesea se crede.

Citește și:

Pe aceasta cale as dori sa clarific si in acelasi timp sa linistesc femeile care se gandesc la o astfel de procedura si care asociaza lifting-ul de sani cu cicatricile multiple. Exista mai multe grade de gravitate ale ptozei sanilor, iar acestea reprezinta un instrument important in alcatuirea planului operator de catre chirurg. In general, lifting-ul sanului se poate face doar prin introducerea unei proteze, care are rolul de a estetiza glanda mamara, caz in care singura cicatrice este cea din jurul areolei”, a declarat Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

Pentru o informare corecta in ceea ce priveste interventiile chirurgicale estetice, va recomandam sa consultati un specialist.

Astfel veti putea lua decizii corecte in ceea ce priveste corpul si sanatatea dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii puteti accesa www.silviastanculescu.wordpress.com sau www.metamorphosiscenter.ro.

Citește și:

***

Despre Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos

Dr. Silvia Stanculescu Vasalos este absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, iar din anul 2008 are competente pe vibro-lipoaspiratie si este specializata in chirurgie cosmetica, in cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub indrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de catre Academia Internationala de Chirurgie Cosmetica.

Este membra a asociatiilor profesionale Societatea Academica Romana de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, Asociatia chirurgilor plastici din Romania si Societatea Romana de Chirurgie Estetica.

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.