Setari Cookie-uri

Cum iti imbunatatesc operatiile estetice viata

Reprezentand un trend in ascesiune, auzim din ce in ce mai des despre operatiile estetice si se pare ca toata lumea le practica.

Foto interior si prima pagina: femeie, operatii estetice, Shutterstock

Beneficiile fizice ale operatiilor estetice

Chiar daca nu sunt vizibile din prima clipa, din cauza efectelor post-operatorii, cum ar fi umflaturile si vanataile, beneficiile fizice vin “la pachet” cu operatia in sine, si se resimt atat in modul in care suntem perceputi, cat si in modul in care ne percepem noi insine.

„In primul rand, beneficiile fizice ale operatiilor estetice sunt primele care se fac remarcate. Majoritatea pacientilor nostri sunt in primul rand interesati de felul in care vor arata dupa interventia chirurgicala si in ce mod le va schimba asta viata.”, a declarat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Beneficiile emotionale ale operatiilor estetice

Daca nu te simti confortabil cu modul in care arati din cauza unui defect, de exemplu al unui nas care nu se incadreaza cum trebuie pe fata ta sau a unor sani pe care ii consideri prea mici sau prea mari, o interventie chirurgicala in aceasta directie te poate face sa te simti mai bine in pielea ta.

Citește și:

Oamenii cu o buna imagine de sine sunt mai siguri pe fortele proprii, mai eficienti in activitatea lor, si interactioneaza pozitiv cu cei din jur.

“Beneficiile emotionale, sunt, de cele mai multe ori, mai mari decat beneficiile fizice. In timp ce unii psihologi considera ca operatiile estetice nu reprezinta solutia pentru o crestere a gradului de incredere in sine, cei care sunt in favoarea chirurgiei plastice realizeaza ca se poate merge pana la consolidarea acesteia.

Daca simti ca exista o anumita zona a corpului tau care trebuie imbunatatita, aceasta poate fi solutia pentru o stare emotionala mai buna, iar o stare emotionala mai buna atrage automat dupa sine succes in cariera si in relatiile personale.“, ne explica chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Beneficiile medicale ale operatiilor estetice

O mare parte a persoanelor care apeleaza la astfel de interventii nu o fac numai cu scopuri estetice, ci pentru ca le este afectata sanatatea. Aceste persoane cauta in chirurgia estetica o rezolvare a problemelor lor de sanatate.

Citește și:

Operatiile chirurgicale de acest gen nu numai ca rezolva unele probleme serioase de sanatate, dar constituie singurul mod de tratare a unor astfel de afectiuni.

„De exemplu, operatiile estetice sunt mai mult decat necesare in abordarea unor probleme precum respiratia deficitara din cauza unei deviatii de sept, evitarea unor probleme la nivelul coloanei vertebrale din cauza volumului si greutatii sanilor, imbunatatirea vederii persoanelor carora le este obstructionata din cauza deformarii pleoapelor, redarea mobilitatii in cazul persoanelor care se confrunta cu un surplus semnificativ de grasime in anumite zone ale corpului etc.

In astfel de cazuri, pacientii trebuie sa aiba in vedere in primul rand ameliorarea problemei din punctul de vedere al sanatatii, si abia apoi beneficiile estetice pe care o astfel de interventie le poate avea.” sustine chirurgul estetician.

Citește și:

Beneficiile sociale si profesionale

Numeroase studii sociologice au aratat ca persoanele atractive din punct de vedere fizic, se fac mai usor placute si apreciate, si sunt considerate mai inteligente si mai capabile.

Atractivitatea fizica este un factor ce ne influenteaza in mod semnificativ viata, fie ca ne place sau nu.

Exista o corelatie intre modul in care arata o persoana si modul in care este tratata in societate sau este apreciata, inclusiv din punct de vedere profesional.

Oportunitatile de angajare si promovare sunt, de asemenea, puternic influentate de aspectul fizic, iar toti acesti factori isi pun in mod vizibil amprenta asupra personalitatii unei persoane, asupra modului in care gestioneaza problemele cotidiene sau face fata sarcinilor de serviciu, influentand in mod considerabil inclusiv evolutia unei cariere.

Citește și:

Chirurgia estetica te valorizeaza in ochii conlocutorilor.”, a incheiat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Fie ca apelati la operatiile estetice pentru a rezolva o problema de sanatate, fie ca pur si simplu doriti o imbunatatire a aspectului fizic sau doar sa va simtiti mai tineri prin stergerea unor riduri fine, beneficiile chirurgiei estetice sunt evidente.

Asigurati-va ca apelati la un chirurg plastician certificat pentru oricare din procedurile pe care le doriti si fiti realisti in ceea ce priveste rezultatele.
.

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.