Setari Cookie-uri

6 alimente din camara pentru un ten impecabil

Ofera o sansa produselor naturale aflate in propria camara si vei vedea rezultatele!

Cu siguranta un ten fara cusur, neted si radiant, lipsit de pete, roseata sau zone uscate este un deziderat universal valabil. Pielea este organul cel mai vizibil afectat de stres, o alimentatie defectuoasa sau de diverse alegeri de viata neispirate. Ceea ce reflecta oglinda poate accentua stresul, iar o stima de sine scazuta favorizeaza intrarea intr-un cerc vicios din care este greu de iesit. Un aspect sanatos al tenului nu numai ca hraneste stima de sine, dar aduce un plus de incredere care te va scoate din anonimat.

Din ce in ce mai des in ultimul timp, tendinta universala este de a se pune accentul pe folosirea produselor cat mai naturale in ingrijirea pielii, renuntand la produsele cosmetice incarcate de substante chimice care pot provoca prbleme de sanatate. Sunt usor de folosit, necostisitoare si fara efecte alergice. Iata cateva trucuri naturale pe care trebuie sa le incerci.

Citește și:

ten Foto interior si prima pagina: Subbotina Ana, Shutterstock

6 Produse naturale pentru un ten fara cusur

Sucul de rosii

Este un produs natural care ofera luminozitate pielii si actioneaza cu eficacitate impotriva rosetii si a semnelor nedorite. In plus, datorita continutului bogat de licopeni ajuta la reducerea iritatiilor, rosetii si a modificarilor ADN induse de razele ultraviolete ale soarelui. In plus, are un efect de rejuvenare a pielii si imbunatateste aspectul tenului. Amesteca putin suc de rosii cu apa de trandafiri sau cu turmeric, iar pasta rezultata, aplicata la nivelul fetei si decolteului, indeparteaza aspectul tern, neuniform al pielii si estompeaza zonele mai inchise la culoare.

Sucul de lamaie

Sucul de lamaie este un remediu eficient impotriva petelor intunecate de pe piele si a urmelor lasate de acnee, pe care le poate indeparta cu eficacitate. Sucul de lamaie constituie o sursa bogata de vitamina C si acid citric, cu rol important in reinnoirea celulara. Cel mai simplu mod de a profita de beneficiile sucului de lamaie este sa tai o lamaie in doua si, prin miscari blande, sa masezi timp de 5 minute cu o jumatate de lamaie zona afectata, apoi sa clatesti cu apa. Sucul de lamaie poate fi inclus si in mastile de fata, alaturi de piure de fulgi de ovaz, care au efect vindecator asupra pielii, ajuta la reducerea inflamatiei, elimina impuritatile si excesul de sebum si exfoliaza in mod natural.

Citește și:

Cartoful crud

Cartoful crud este un alt aliat din camara care ajuta la imbunatatirea aspectului pielii si estomparea zonelor mai intunecate, intrucat contine agenti naturali care ofera luminozitate tenului si au un efect usor de inalbire. La fel ca lamaia, se maseaza usor pielea cu o felie de cartof crud, sau se da pe razatoare si se aplica pe piele pasta sau sucul rezultate, timp de 20 de minute, clatind apoi cu apa. In plus, coaja de cartof se poate folosi cu succes ca scrub natural, inlaturand celulele moarte si impuritatile!

Ceai si miere

Daca ceaiul se numara printre preferintele tale pentru a-ti reincarca bateriile dupa-amiaza, il poti folosi cu acelasi succes si la nivelul pielii. Fie ca este vorba despre ceai negru, ceai verde sau ceai din plante medicinale, cum ar fi musetel, menta sau lavanda, infuzia de apa si frunze de ceai sau plante medicinale, lasata la racit si apoi pulverizata la nivelul fetei, are un efect rejuvenant iar continutul de antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la eliminarea toxinelor. Aplicarea unei masti din miere, faina de orez si ceai ajuta la exfolierea blanda a tenului si aduce un plus de hidratare. In plus, mierea este un antibiotic natural si tine la distanta bacteriile periculoase.

Citește și:

Uleiul de masline

Nu degeaba este inclus in multe produse de ingrijire a pielii! Uleiul de masline, supranumit de Herodot “aurul lichid” este, alaturi de uleiul de cocos, unul dintre cele mai potente remedii naturale, fie ca este consumat, fie ca este folosit in ritualul de ingrijire a pielii. Este bogat in antioxidanti, vitamina E, polifenoli si fitosteroli. Uleiul de masline hidrateaza in profunzime, nu blocheaza porii si poate fi folosit zilnic in locul cremelor hidratante. Este foarte eficient in indepartarea machiajului si este folosit din ce in ce mai des si de catre barbati ca substitut pentru spuma sau gelul de barbierit, sau chiar ca si after-shave. Este util si in exfoliere, in combinatie cu sarea de mare sau de Himalaya. Proprietatile blande abrazive ale sarii marine sunt completate in mod fericit de capacitatea uleiului de masline de a penetra in profunzimea pielii, astfel inlaturandu-se eficient celulele moarte si rezultand un aspect intinerit si stralucitor al tenului. Masti faciale, ingrijirea cuticulelor si a parului, iar lista poate continua. Profita de acest aliat de nadejde din camara ta!

Citește și:

Castravetele

Este foarte eficient in ritualul de ingrijire a pielii. Contine peste 95% apa, iar semintele sunt o sursa bogata de vitamina E si potasiu, care ajuta la estomparea liniilor fine, ridurilor, rosetii si a altor semne de imbatranire a pielii. Pulpa si sucul de castravete imbunatatesc aspectul pielii si o rejuveneaza, trateaza cu succes arsurile solare, iar acidul ascorbit si acidul cafeic scad retentia de apa si aspectul neplacut al pungilor din jurul ochilor si a cearcanelor. Este, de asemenea, eficient in tratarea petelor si pistruilor. O masca din pulpa de castravete amestecata cu cateva picaturi de suc de lamaie si o lingurita de miere, aplicata timp de 15 minute, ajuta la contolul secretiei de sebum si hidrateaza in profunzime.

Nu uita ca adevarata frumusete vine din interior. Ai grija sa te hidratezi corespunzator, sa ai o dieta echilibrata si sanatoasa, sa dormi suficient si sa ai un stil de viata activ. Lupta impotriva stresului, prin exercitii de respiratie si meditatie, incearca sa iti mentii o atitudine pozitiva, pentru ca mania sau furia duc la aparitia nedorita a ridurilor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.