Setari Cookie-uri

Masti naturale imporiva caderii parului

Masti naturale, pe care le poti preapara si aplica cu usurinta la tine acasa.

Stresul, aerul poluat, produsele pline de chimicale si alimentatia deficitara isi pun amprenta asupra parului nostru. Trebuie sa reunosti ca nu este deloc placut sa constati ca ,dupa ce te speli pe cap, in baie raman o multime de fire de par. Vitaminele si starea ta interioara sunt foarte importante pentru rezolvarea acestei probleme. Insa ajuta si mastile naturale, pe care le poti preapara si aplica cu usurinta la tine acasa, eventual in timpul unei seri petrecute impreuna cu prietenele.

masca naturala Foto: Piotr Marcinski, Shutterstock

Iata doua dintre cele mai eficiente masti naturale pe care le-am incercat.

Masca naturala cu scortisoara

Scortisoara ajuta parul sa creasca mai repede si mai frumos datorita complexului de vitamine si minerale pe care il incorporeaza. Acest lucru se intampla prin activarea circulatiei sanguine si, in consecinta imbunatatirea calitatii parului si a vitezei sale de crestere.

Citește și:

Ai nevoie de

  • 50 g miere,
  • 1 ardei iute o
  • 50 ml ulei de ricin
  • 1 lingurita de cuisoare
  • 1 lingurita de scortisoara.

Amesteca si incalzeste ingredientele. Spala-te pe par inainte de a aplica masca, lasa parul sa se usuce putin si apoi aplica compozitia la radacina parului masand-o cateva minute. Acopera-ti capul cu o casca de platic si apoi cu un prosop si lasa sa actioneze cam o ora.

Uleiul de scortisoara poate fi folosit pentru masajul scalpului in vederea cresterii parului, iar mastile cu scortisoara ii ofera hidratare si hranesc parul in profunzime, ducand astfel la refacerea structurii acestuia.

Atentie: scortisoara poate determina reactii alergice, deci incearca-o prima data pe o zona restransa de piele, iar daca remarci orice disconfort (arsuri sau inrosire), nu o utiliza.

Masca naturala cu ulei de ricin

Ai nevoie de:

  • 3 linguri de ulei de ricin
  • 3 linguri de vitamina A uleioasa
  • maximum 3 linguri de ulei de masline,
  • 1 galbenus de ou.

Toate ingredientele se amesteca pana se omogenizeaza. PotI adauga 3 picaturi de balsam. Amestecul se aplica pe scalp si pe par, pana la varfuri si se maseaza bine.
Masca se lasa sa actioneze minimum o ora si, in functie de disponibilitatea fiecaruia, o noapte intreaga.
Se recomanda aplicarea acestui tratament, cel putin odata pe luna, dar cel mai bine este sa fie aplicat de doua ori pe luna.

Citește și:

Foto prima pagina: Maryna Pleshkun, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.