Setari Cookie-uri

Slabeste sanatos

Primavara bate la usa, si in curand vom inlocui hainele groase cu hainute subtiri, vaporoase, lejere. Bucuria ar fi deplina daca nu ar exista acel pacatos surplus de kilograme, asimilate pe parcursul iernii. De aceea ne-am grabit sa scriem acest articol, pentru ca nu cumva sa cedati acum, si sa recurgeti la un regim drastic numai pentru ca anumite haine de anul trecut nu va mai incap. Daca veti face asta, veti avea surpriza de a purta hainuta respectiva o zi, dupa care veti avea nevoie de unele cu un numar mai mare decat ceea ce purtati inainte de regim. Hraniti-va si slabiti cu cap, va veti bucura atat de o silueta frumoasa, si mai ales durabila, cat si de o stare de spirit pozitiva, de un nivel energetic crescut.

- lipide care maresc colesterolul: sunt grasimile saturate din carne, mezeluri, unt, untura, lactate integrale;
- lipide cu o slaba influenta asupra colesterolului: oua, carne de pasare de la care inlaturati pielea, crustacee
- lipide care scad colesterolul: uleiurile vegetale; se recomanda si pestele, care desi nu intervine in metabolismul colesterolului, este extrem de benefic pentru sanatatea noastra.

Sfaturi utile

1. Un prim sfat in lupta pentru redobandirea siluetei, ar fi eliminarea glucidelor rele din alimentatie. Nu-i nimc daca mai scapati din cand in cand in cate o prajitura, sau o ciocolata, poate un pahar cu lichior. Dar ele nu trebuie sa faca parte din meniul zilnic, cum deseori se intampla.
.
2. Exista o lista a alimentelor care trebuie tinute sub supraveghere. Conform lui Michel Montignac, insa larg acceptata de specialisti, pe ea se regasesc:

- Zaharul, care poate sa fie suprimat total, deoarece organismul poate sa-l produca si singur, sub forma de glucoza, sau poate sa fie inlocuit cu un indulcitor de sinteza;

- Painea- o mentiune foarte importanta in legatura cu aceasta se refera la faptul ca painea, cu cat este mai alba, cu atat este mai daunatoare. Alegeti in schimb painea cu tarate sau cea integrala, neagra, cu faina necernuta, care ingrasa mai putin . Este preferabil sa consumati painea, sub orice forma, la micul dejun.

- Fainoasele: cartofii, fasolea uscata, orezul alb, porumbul, pastele. In schimb mazarea uscata, lintea, nautul, elibereaza o cantitate redusa de glucoza. Exista si paste din faina nerafinata, care sunt mult mai bune, dar se gasesc foarte greu in comert.

3. Fructele - se consuma preferabil dimineata, inainte de masa de pranz sau in afara meselor, in orice caz, pe stomacul gol. In general fructele nu trebuie sa fie combinate cu altceva, indiferent daca este vorba despre lipide sau despre proteine. De aceea, ele vor fi consumate cu o jumatate de ora-o ora, inainte de masa, iar daca se consuma intre mese, trebuie sa va asigurati ca au trecut minim trei ore de la masa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.