Setari Cookie-uri

Stresul, un pericol pentru organism

Studii recente arata ca stres-ul psihologic afecteaza toate sistemele organismului, inclusiv creierul. Si mai ales cum experienta trecuta a stressului mareste reactia ta la stress in viitor. Asa ca respira adanc si gaseste modalitati de a face fata stresului acum.

Stresul este vital pentru organism si suntem dotati cu un termostat care regleaza reactia naostra normala la stress. Sintetizarea streslui in organism atenueaza activitatea acestui termostat sustine Dr. Seymore Levine de la Universitatea Delaware. Ca rezultat, corpul reactioneaza ca intr-o situatie pe viata si pe moarte eliberand o cantitate mare de substante chimice in organism.

Creierul nostru este dotat cu un program de functionare pentru fiecare situatie, in care comanda organelor eliberarea substantelor necesare in organism pentru realizarea unui raspuns potrivit pentru fiecare situatie. Sintetizarea stresului duce la alterarea acestor modele de functionare. Levine spune Putem fie produce prea multe substante pentru a reactiona fie prea putine pentru a ne calma si oricare dinte aceste situatii este nepotrivita.

Revelatia este ca stressul ne altereaza capacitatea de a raspunde la stress.

La Psihologia la locul de munca afli modalitati de a face fata stressului!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.