Setari Cookie-uri

Carnitina, aliatul impotriva kilogramelor in plus

In ultima vreme piata suplimentelor nutritive destinate pierderii kilogramelor in plus a fost invadata de o multitudine de produse pe baza de carnitina. Beneficiile sale sunt mult laudate de producatori si tot mai multe persoane care vor sa slabeasca consuma suplimente cu carnitina. Dar ce este de fapt carnitina?

Totusi carnitina nu lucreaza singura, pentru a beneficia de efectele sale si a mobilize depozitele de grasime este important sa asociati suplimentarea carnitinei cu exercitii fizice si sa limitati nivelul carbohidratilor din dieta. Ingestia carbohidratilor stimuleaza descarcarea de insulina, care se pare ca inhiba efectul carnitinei.

Creste performantele sportive:

Pentru ca o buna parte din energia necesara unor exercitii fizice intense si prelungite este furnizata de acizii grasi, sportivii au nevoie de cantitati crescute de carnitina. Organismul nu poate sintetiza aceasta cantitate si de multe ori nici dieta nu compenseaza deficitul. De aceea suplimentarea carnitinei este indispensabila in eforturi prelungite sau in antrenamente sustinute pentru ca asigura muschilor energia necesara si intarzie instalarea epuizarii. In timpul efortului muscular prelungit, carnitina scade cantitatea de glicogen folosit pentru energie si ca urmare are loc diminuarea nivelului de acid lactic responsabil pentru aparitia senzatiei de oboseala.

Alte beneficii ale carnitinei:

Pe langa efectele sale in arderea grasimilor si rolul important in dietele de slabire, oamenii de stiinta prevad si alte beneficii ale carnitinei, in plan medical, in afectiuni grave precum boli de inima, controlul colesterolului si chiar in terapia unor forme de cancer. Carnitina s-a dovedit utila in intoleranta la gluten, protejeaza vasele de sange, are efecte hepatoprotectoare si s-a constatat ca poate chiar diminua dimensiunea unor tumori. Atentia oamenilor de stiinta este atrasa de efectul sau antioxidant foarte puternic, pe baza caruie se spera sa se gaseasca noi utilizari terapeutice ale carnitinei.

Un articol de Ciprian Chitu

Sursa: Healthy.ro

Citeste mai multe articole pe Healthy:

Anticonceptionale pentru barbati?!

4 exercitii pentru sani frumosi


Dieta pentru cei care renunta la fumat

Cafeau, intre risc si beneficiu



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.