Setari Cookie-uri

Forma unghiilor iti da de gol personalitatea si sanatatea

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, dar mainile si unghiile spun multe despre noi. Daca forma unghiilor ne dezvaluie personalitatea, textura ne indica daca suferim de vreo afectiune.

Unghiile rosu-inchis arata un continut ridicat de acizi grasi, de colesterol, dar si hemostaza provocata de folosirea alimentelor grele, grase sau sarate. In aceste cazuri, functiile inimii, rinichiilor, sistemului excretor si circulator functioneaza mult mai greu. Febra este primul semnal de alarma.
Unghiile albastre denota un dezechilibru al inimii si plamanilor, cele galbene- verzui ne indica ca in organismul nostru au loc procese purulente, iar unghiile galbene ne avertiveaza ca ficatul este slabit.
Liniile negre sub unghie sunt semn al depresiei, iar cele ce pete rosii, neregulate indica lupus sau afectiuni ale tesuturilor.

Intre forma unghiilor si alimentatie exista o stransa legatura
, astfel incat orice schimbare in textura acestora reprezinta un semnal de alarma care ne atentioneaza ca ceva nu este in regula.

late Cand unghiile se subtiaza si se induce o forma concava, cu unele crestaturi exista un deficit mare de fier in organism.
Unghiile uscate, casante, care se rup foarte repede indica afectiuni ale glandei tiroide, pe cand cele faramicioase sunt un semn al continutului scazut de vitamina A, al functionarii proaste a rinichilor sau a unei proaste circulatii sanguine.
Daca observati ca unghiile voastre se cojesc ar trebui sa stiti ca acest fenomen este provocat de consumul in exces a bauturilor nealcoolice, carbogazoase, a fructelor, a medicamentelor si a produselor artificial, care au un continut ridicat de E-uri. Efectele secundare ale unei astfel de alimentatii sunt depresia, insomnia, indigestia, oboseala si formarea gazelor in intestin.
Unghia triunghiulara
denota afectiuni ale coloanei vertebrale si a maduvei spinarii, pe cand cea stramba, dar neteda indica TBC, bronsita, astm sau tuse cronica.
Unghiile concave, de forma unei linguri, indica deficitul de fier. Este un sindrom al frigului, al lipsei de energie a plamanilor, dar si un simptom al unei forme mostenite de alcoolism.
Unghiile roase sunt un semn al nervozitatii, al deficitului de minerale sau al prezentei unor papraziti in intestin. Sunt, in acelasi timp, un simptom al disfunctiilor sexuale, al gastritei si al nevrozei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.