Setari Cookie-uri

Un corp mic, o protectie mare

Cu cat este mai mic un copil, cu atat are nevoie de protectie solara mai mare. Iata de ce: Pielea copiilor este diferita de cea a adultului: e drept, la toata lumea pielea este formata din mai multe straturi epiderm, derm si hipoderm insa la copii, aceste straturi sunt mult mai subtiri decat la adult.

Oare de ce copiii au nevoie de protectie solara speciala? Cu cat este mai mic un copil, cu atat are nevoie de protectie solara mai mare. Iata de ce: Pielea copiilor este diferita de cea a adultului: e drept, la toata lumea pielea este formata din mai multe straturi – epiderm, derm si hipoderm – insa la copii, aceste straturi sunt mult mai subtiri decat la adult. Asadar, pielea care reprezinta una dintre cele mai importante bariere din corpul nostru, are o eficacitate redusa in fata factorilor nocivi. In mod evident, unul dintre acesti factori nocivi este soarele care, prin actiunea razelor ultraviolete poate provoca daune ireparabile asupra organismului. Cu atat mai mare este pericolul in cazul copiilor care au un organism in plina formare si dezvoltare. Celulele acestora, a caror functie nu este pe deplin stabilita la varste fragede, pot suferi mult mai usor mutatii sub efectul razelor UV.

In plus, nu este nevoie sa fii specialist pentru a realiza ca in ultimii ani razele solare au devenit din ce in ce mai agresive. Pe timpul lunilor de vara soarele straluceste in medie 1.800 de ore. Lumina solara stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la formarea vitaminei D. Dar fara o protectie corecta fata de
Kudika
1 Ianuarie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.