Setari Cookie-uri

Beneficiile dansului

Dansul a fost din cele mai stravechi timpuri o forma de exprimare a energiei, prin care se transmiteau diverse mesaje: de la incantatii ale zeilor, la ritualuri de initiere.

Samba

Sa fie acest cuceritor si senzual dans secretul frumusetii si energiei braziliencelor ? Probabil ca da, din moment ce ofera atatea beneficii :

- Este un excelent mod de a scapa de kilogramele in plus, dat fiind faptul ca prin samba ajungi sa arzi chiar 900kcal/ora !
- Imbunatateste sistemul cardiovascular
- Tonifiaza musculatura
- Asigura efecte pozitive asupra creierului, atentiei, memoriei si coordonarii
- Sporeste increderea in sine

Breakdance

Miscarile complicate ale acestui dans, care parca sfideaza legile gravitatiei ajuta totodata la o buna coordonare a creierului cu trupul, imbunatirea memoriei si cladirea unei vointe de fier. Acestea sunt doar beneficii psihice, insa dansul are multe efecte pozitive asupra sanatatii fizice:

- Imbunatatirea sistemului cardiovascular
- Cresterea flexibilitatii muschilor
- Tonifierea musculaturii
- Scaderea in greutate

Pentru a te bucura de o mai buna flexibilitate si totodata pentru a evita febra musculara, recomandabil este sa practici unele exercitii de incalzire inainte de dans iar dupa terminare lui, stretching.

Asadar putem vedea dansul ca pe un mod placut de a avea o silueta de invidiat, pe langa o activitate de relaxare si de imbunatire a dispozitiei.

Un articol de Diana Serpoianu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.