Setari Cookie-uri

Cum sa-ti incepi bine saptamana

Lunea este, probabil, cea mai grea zi a saptamanii, momentul in care rasfatul de weekend s-a incheiat si trebuie sa iei de la capat rutina de zi cu zi, fie ca este vorba de scoala, job sau alte responsabilitati de acest gen. Chiar daca avem bateriile reincarcate din timpul celor doua zile libere, cele mai multe dintre noi tot se confrunta cu senzatia de luni: simtim ca nu avem chef de nimic sau chiar avem stari nejustificate de melancolie. Dar, totusi, ce ne impiedica sa ne simtim extraordinar chiar din prima zi a saptamanii, incepand totul cu dreptul? Iata cateva trucuri pentru a te bucura de ziua de luni si de a-ti incepe bine saptamana!

Lunea este, probabil, cea mai grea zi a saptamanii, momentul in care rasfatul de weekend s-a incheiat si trebuie sa iei de la capat rutina de zi cu zi, fie ca este vorba de scoala, job sau alte responsabilitati de acest gen. Chiar daca avem bateriile reincarcate din timpul celor doua zile libere, cele mai multe dintre noi tot se confrunta cu “senzatia de luni”: simtim ca nu avem chef de nimic sau chiar avem stari nejustificate de melancolie si lipsa de fericire. Dar, totusi, ce ne impiedica sa ne simtim extraordinar chiar din prima zi a saptamanii, incepand totul cu dreptul? Iata cateva trucuri pentru a te bucura de ziua de luni si de a-ti incepe bine saptamana!

Misca-te! Nu lenevi o ora in pat, ci mai bine petrece 10 minute in care sa faci stretching sau tae bo, pentru a-ti intinde si tonifia muschii. Pur si simplu, intinde-te cat poti de mult, danseaza pe melodia ta preferata sau sari coarda! Ideea e sa faci miscari simple si energizante, pentru ca nu-ti cere nimeni sa te duci la sala de luni, la ora 7 (cu toate ca n-ar fi rau). Vei vedea, tonusul tau va fi vizibil imbunatatit, iar nivelul tau de energie va creste si te va face sa te simti grozav pe tot parcursul zilei!

Dupa cele 10 minute de energizare, fugi la dus! Spala-te rapid, folosind un gel de dus cu parfum de citrice, ginseng sau ceai verde – aromoterapia este si ea esentiala atunci cand vrei sa te simti super. Pune-ti circulatia sangelui in miscare si maseaza-te energic cu o manusa sau o perie de corp exfolianta!

Un alt pas placut si important pentru a avea o dimineata fabuloasa este sa iei un mic dejun plin de vitamine! Probabil ca nu in fiecare dimineata te poti rasfata cu un pahar de suc de portocale proaspat stors, un bol de cereale cu lapte degresat sau paine prajita cu oua ochiuri, dar lunea poti face o exceptie, nu-i asa? Ca placerea sa fie completa, permite-ti sa iei si un desert inofensiv dupa micul dejun: o patratica de ciocolata sau o tarta cu fructe te va face sa simti, la fiecare inceput de saptamana, ca te asteapta un mic rasfat.

Toate aceste trucuri ti-au energizat si vitaminizat corpul, insa acum este momentul sa actionezi si pe plan mental. Vrei sa ai o saptamana extraordinara? Daca iti doresti acest lucru, se va intampla! Schiteaza-ti in minte un plan de bataie pentru intreaga saptamana, pentru a-ti organiza un pic agenda: stabileste-ti prioritatile si hotaraste-te in ce zile ale saptamanii vei face lucrurile pe care ti le propui! Nu e nevoie sa-ti planifici totul in amanunt, pentru ca de cele mai multe ori apar diferite lucruri ce ne dau toate planurile peste cap, insa e bine sa fii un pic organizata. De exemplu, stii ca saptamana asta trebuie sa ajungi la cosmetica, in vizita la o ruda si la prima intalnire cu un tip super hot: aloca pentru fiecare actiune de acest gen o anumita zi. Vei vedea, te vei simti mult mai relaxata si mai increzatoare, stiind ca saptamana aceasta vei avea timp sa faci atat de multe lucruri!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.