Setari Cookie-uri

Ispite de Sarbatori

In Ajun de Craciun si cu numai o saptamana inainte de Revelion, suntem extrem de tentate de toate ispitele culinare specifice Sarbatorilor de iarna: sarmalute, cozonac, fripturi si alte preparate ce ne pot da peste cap silueta, aducandu-ne “in dar” 2-3 kilograme. Bineinteles ca toate aceste mancaruri de Craciun au farmecul lor, deoarece mesele traditionale aduna laolalta intreaga familie, insa tu, fiind o tipa Kudika, poti invata cateva trucuri ce te vor ajuta sa-ti mentii silueta chiar si de Sarbatori. Iata cum poti evita pericolul acumularii de kilograme in exces, bucurandu-te in acelasi timp de masa traditionala de Craciun, alaturi de cei dragi!

Daca stii insa ca esti foarte pofticioasa si nu te poti abtine sa nu termini tot ce ai in farfurie, mai bine tine-te departe de preparatele dulci traditionale de Craciun si inlocuieste-le cu cateva patratele de ciocolata amaruie. Ciocolata amaruie, cu un continut de cacao de cel putin 70%, ajuta la producerea serotoninei si dopaminei, cele doua substante care te vor face sa te simti foarte bine pentru aproximativ o ora. Cu cat mananci mai multa ciocolata, cu atat organismul tau iti va cere mai mult zahar, asa ca vei intra intr-un cerc vicios de dependenta. Insa “circumstantele atenuante” – Craciunul si Revelionul – iti pot permite sa bucuri de mai mult zahar ca de obicei, dar alege macar sa consumi dulciuri mai putin daunatoare pentru silueta: ciocolata amaruie si fructe.

Consuma din belsug fructe cu calorii negative! Citricele sunt un aliat redutabil in mentinerea siluetei de Craciun: grepfrut, portocale, lamai (suc de lamaie amestecat cu apa sau ceai), dar si fructele kiwi, ananasul sau mango sunt fructe ce se gasesc tot timpul anului si au calorii negative. Poti consuma aceste fructe proaspete sau amestecate in salate, infuzandu-ti organismul cu vitamine si, in acelasi timp, avand rolul de a te purifica. Cateva portii colorate de salata de citrice sau alte fructe, aranjate in boluri transparente, constituie un desert usor, binevenit pentru masa traditionala de Craciun sau Revelion!

In concluzie, ispitele culinare vin si ele la pachet cu bradul de Craciun, cadourile, petrecerea timpului alaturi de cei dragi si mesele traditionale de Sarbatori, insa, daca tii cont de sfaturile de mai sus, avand grija mereu sa te temperezi, sa mananci lent si, nu in ultimul rand, sa bei multe lichide (apa sau ceai natural, fara zahar), vei trece de Craciun si de Revelion pastrand doar amintiri placute, si nu kilograme in plus!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.