Setari Cookie-uri

(P)Care sunt ritualurile tale zilnice?

Sa vorbim despre micile noastre obiceiuri sanatoase

Sa vorbim despre micile noastre obiceiuri sanatoase

Obiceiurile noastre de zi cu zi? Spalatul pe dinti, dusul de dimineata, cafeaua cu gust atat de bun savurata impreuna cu prietenii, vorbitul la telefon sau somnul odihnitor din timpul noptii, toate se incadreaza in ritualurile de fiecare zi. Chiar daca nu ne dam seama, facem multe gesturi repetitive. Fie ca unele sunt comune pentru fiecare dintre noi sau sunt obiceiuri singulare, ne influenteaza in mod semnificativ viata.
In plus, unele dintre cele mai mici ritualuri pot avea un anumit impact asupra sanatatii. Si multe dintre ele au efecte benefice...

Mai mult ca sigur fiecare are cel putin un obicei sanatos. Si nu trebuie sa fii obsedata de diete, ipohondra sau sa practici sport de performanta, pur si simplu ajungi sa faci lucruri care te ajuta sa iti mentii starea de sanatate. Pentru ca multe dintre placerile noastre zilnice au si alte efecte mai mult sau mai putin cunoscute. Iar daca nu avem niciun obicei sanatos, desi este destul de greu...putem sa adoptam unul.

Stiai ca soarele este cel mai bun furnizor de vitamina D? Sau ca in timpul somnului se ard calorii? Ca mersul pe jos iti lucreaza musculatura picioarelor? Sau ca un mic dejun sanatos te poate ajuta in mentinerea siluetei?

Zilnic facem lucruri care ne sunt benefice si daca le analizam ajungem la concluzia ca putem vorbi despre un stil de viata sanatos.

Iti place sa dormi? Nu degeaba se numeste somn de frumusete, pentru ca in timp ce dormim ardem calorii..aproximativ 60 pe ora. Ceea ce nu este tocmai rau. In plus, somnul te scapa de durerile de cap si iti asigura o zi mai buna.
Kudika
17 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.