(P)Quiz: Prezinti risc cardiovascular?

Kudika
16 Noiembrie 2009

Uneori, subestimam elementele care fac parte din viata noastra ai de prezenta carora ne dam seama numai atunci cand ne lipsesc. De la colierul norocos primit la majorat la intalnirile cu prietenii.

Uneori, subestimam elementele care fac parte din viata noastra ai de prezenta carora ne dam seama numai atunci cand ne lipsesc. De la colierul norocos primit la majorat la intalnirile cu prietenii.

Micul tau obicei de a savura o cana de cafea NESCAFÉ dimineata devine mai important atunci cand esti privata de efectele sale benefice. Pe langa energia resimtita pentru intreaga zi, cana de cafea iti influenteaza in mod pozitiv sanatatea.

Avem vesti bune pentru tine: consumul moderat de cafea nu are niciun efect negativ asupra sanatatii cardiovasculare.

Un consum moderat de cafea nu determina aparitia bolilor cardiovasculare, sustin expertii din domeniu.

Cercetarile mentionate de NESCAFÉ (Lopez-Garcia E, van Dam RM, Willett WC, Rimm EB, Manson JE, Stampfer MJ, Rexrode KM, Hu FB. Coffee consumption and coronary heart disease in men and women: a prospective cohort study) arata ca un consum moderat de cafea nu este asociat cu aparitia problemelor cardiovasculare si nici nu are efecte negative asupra pacientilor care au suferit un infarct.

Persoanele care consuma cafea in mod frecvent nu sufera nici o modificare a tensiunii arteriale, iar pentru cei care beau cafea doar din cand in cand, cresterea nu este atat de mare, nu mai mare decat cea resimtita in timpul unei conversatii active sau a unei activitati fizice. In plus, s-a demonstrat ca palpitatiile nu sunt cauzate de cafeina, acestea pot aparea atat la bautorii de cafea, cat si la cei care nu o consuma in mod constant.

Studiul Coffee consumption and risk of myocardial Infarction among older Swedish women, furnizat de NESCAFÉ, a cercetat existenta unei posibile legaturi intre infarctul miocardic si consumul de cafea. Cercetarile au fost efectuate pe un esantion de 32.650 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 74 ani.
Analiza a fost realizata tinandu-se cont de varsta participantelor, de factorii de aparitie a bolilor cardiovasculare si de variabilele de dieta si s-a demonstrat ca femeile care consuma in jur de cinci cani de cafea pe saptamana au cu 32% sanse mai putine de a face infarct in comparatie cu cele care consuma mai putina cafea.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri