Setari Cookie-uri

Cum sa iti pregatesti o baie relaxanta

Dupa o zi incarcata la munca, dupa slalomul printre masini si blocajele in trafic, o baie calda, pregatita dupa toate regulile artei, iti pot lua stresul si oboseala cu mana. Astazi te vom invata cum sa iti pregatesti o baie de vis dezvaluindu-ti cateva din secretele folosite de centrele de relaxare tip spa.

Intr-un bol adauga un sfert de cana de lapte praf, un sfert de cana de miere de albine in stare lichida, o lingurita de ulei de jojoba, 5 picaturi de ulei esential de trandafir, 5 picaturi de ulei esential de patchouli si 5 picaturi de ulei esential de santal. Amesteca bine ingredientele si rastoarna continutul bolului in apa calda pregatita pentru baie.

Plantele sunt si ele aditivi ideali pentru o baie relaxanta si revigoranta. Urmatoarea reteta e cunoscuta pentru efectele ei revitalizante fiind recomandata mai ales in cazul racelilor si gripelor. Pentru aceasta reteta ai nevoie de menta, ghimbir, salvie, galbenele, cimbru si frunze de dafin. Poti folosi pliculete de ceai (acolo unde se poate), plante verzi sau plante uscate, iar ghimbirul se taie in felii. Pune plantele intr-un saculet de panza si introdu-l in apa fierbinte a cazii. Astepta pana apa ajunge la o temperatura potrivita inainte de a intra in vana si bucura-te de relaxare pentru jumatate de ora.

• Mai avem pentru voi inca o reteta pentru o baie relaxanta buna mai ales in acele zile reci in care ti se pare ca toata lumea are ceva cu tine si ca frigul de afara ti-a intrat si in suflet. Ai nevoie de urmatoarele plante rozmarin, levantica, salvie, gimbir, scortisoara, roinita si galbenele. Procedura de utilizare e aceeasi ca la reteta anterioara.

• Ultima reteta pe care dorim sa v-o prezentam e recomandata contra insomniilor si contra starilor de anxietate. Pune intr-un saculet de panza levantica, musetel, petale de trandafiri, flori de hamei si tataneasa. Pune saculetul in apa fierbinte de baie, lasa apa sa ajunga la o temperatura potrivita si bucura-te de efectele benefice ale plantelor pentru 30 de minute.

Ingrijire dupa baie

Ai grija ca apa in care faci baie sa nu fie fierbinte deoarece te va molesi. Chiar daca plantele au nevoie de apa fierbinte pentru a-si face efectele, lasa apa sa se racoreasca inainte de a intra. Dupa baie tamponeaza-ti corpul cu un prosop moale evitand sa freci pielea deoarece o vei usca excesiv. Maseaza-ti apoi pielea cu o lotiune adecvata.

Nimic nu e mai relaxant decat o baie calda; iar daca mai ai la indemana si astfel de retete atunci te vei putea bucura de cateva moment de placere rezervata zeilor.

Un articol de Ioana






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.