Setari Cookie-uri

10 modalitati diferite de relaxare

�Sportul� preferat al romanilor, si probabil nu doar al nostru, e statul in fata televizorului. Cand vrem sa ne relaxam luam telecomanda in mana, ne trantim pe canapea si gata. Daca nu e televizorul e calculatorul. Ne uitam la filme, ascultam muzica, vorbim cu prietenii pe messenger, ii urmarim pe facebook, sau pur si simplu trecem de la o pagina de internet la alta cautand ceva ce nici noua nu ne e prea clar.

5. Lucreaza cu mainile. Mai tii minte orele de lucru manual din scoala? Am invatat atunci tot felul de activitati pe care le-am uitat in mare parte: crosetat, cusut, impletit ba chiar si traforaj pentru cei mai norocosi. Poate ca activitatile manuale sunt invechite insa ele se dovedesc a avea adevarate calitati terapeutice. Concentrandu-te asupra unei activitati de acest tip iti lasi mintea sa se odihneasca. Nu spune nimeni ca trebuie sa iti iasa opera de arta la final deoarece scopul nu este acela de a obtine un produs finit ci de a te relaxa. Si cine stie, poate vei descoperi ca ai talent la asa ceva.

6. Inscrie-te la un curs de arta: pictura, fotografie, teatru, muzica, dans etc. Nu trebuie sa ai neaparat talent ci doar sa iti placa activitatea pe care o alegi.

7. Mergi intr-o plimbare prin parc. Alege o ora de amiaza poate prinzi temperaturi ceva mai placute astfel incat sa nu iti inghete nasul cu fiecare rafala de vant. Aerul rece te va inviora iar linistea parcului iti va relaxa mintea.

Propunerea pe care am dorit sa o fac initial inlocuia parcul cu bulevardul in spiritul preferintelor protipendadei romanesti de la 1900. Insa in contextul actual o plimbare pe bulevard se poate transforma usor intr-un factor de stres mai degraba decat intr-o modalitate de detensionare.

8. Rezerva-ti o dupa-amiaza dedicata frumusetii tale. Bucura-te de o mini spa acasa, pune-ti o masca de fata, fa-ti o manichiura si o pedichiura, toate pe o muzica relaxanta pusa in surdina.

9. Cumpara cateva jocuri clasice din acelea cu zaruri pe care le jucai in copilarie si invita cativa prieteni pentru a petrece o seara placuta impreuna. La fel de bine poti organiza si o seara de rummy sau whist.

10. Iesi din casa pentru o activitate in aer liber pe un teren de sport din apropiere. Organizeaza impreuna cu cativa prieteni un joc de fotbal, handball, baschet, volei sau orice altceva va trece prin cap. In lipsa de altceva merge si un joc de ‘ratele si vanatorii’. Nu conteaza daca unii dintre voi nu prea se pricep la jocurile respective sau daca ati depasit cu totii varsta unui joc precum cel mentionat mai sus. Poti pregati si un termos de ceai cald, ciocolata calda sau chiar vin fiert astfel incat sa aveti cu ce va incalzi.

Un articol de Ioana

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.