Setari Cookie-uri

4 Comportamente ale parintilor care submineaza succesul copiilor

Aceste greseli pot reduce increderea in sine de o varsta frageda si pot limita sansele copiilor de a avea succes nu doar in cariera, ci si in viata personala. 

3. Lasam ca vina sa stea in calea cresterii

Copilul nu este obligat sa te iubeasca in fiecare minut. Copilul trebuie sa simta si iubire, si dezamagire, si speranta... el trebuie sa fie trecut prin toate starile posibile. Ii poti spune "Nu" sau "Nu acum". Este important sa il inveti anumite principii.

Ca parinti, avem tendinta de a oferi copiilor tot ce isi doresc (in special in familiile cu mai multe copii). Cand unul face ceva bine, simtim nevoia sa este nedrept sa il laudam si sa il rasplatim doar pe el. Acest lucru este nerealist si ne face sa ratam ocazia de a ne invata copiii ca succesul depinde de proprille noastre actiuni si fapte.

4. Nu impartasim greselile noastre din trecut

Adolescentii vor dori sa isi ia zborul si sa incerce lucruri pe cont propriu. Ca adulti, noi trebuie sa le permitem acest lucru, insa asta nu inseamna ca nu ii putem ajuta cand au nevoie. Este important sa impartasim cu ei greselile relevante pe care le-am facut cand eram de varsta lor intr-un mod care sa ii invete sa faca alegeri mai bune.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.