Scortisoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute de om, fiind folosita sute de ani pentru proprietatile sale medicinale. Este important, insa, sa stiti ca pe piata se gasesc doua sortimente de scortisoara, Cassia (sortimentul mai ieftin pe care il gasim in orice magazin) si Ceylon (scortisoara adevarata, care este mai scumpa si care poate fi achizitionata, de regula, in magazinele naturiste).

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

Diferenta dintre ele consta in faptul ca tipul Cassia contine doze mari dintr-un compus toxic, cumarina. Ambele varietati de scortisoara ofera beneficii pentru sanatate, dar scortisoara Ceylon are cantitati mult mai mici de cumarina, ceea ce o face foarte sigura pentru consumul regulat, chiar si la cateva lingurite pe zi, scrie bzi.ro.

Iata cateva dintre motivele pentru care scortisoara trebuie sa se afle mereu in bucataria ta:

1. Scortisoara este bogata in antioxidanti

2. Lupta cu infectiile cauzate de bacterii si ciuperci

3. Are proprietati antiinflamatoare

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Leszek Glasner, Shutterstock

Horoscopul SANATATII: afla ce iti rezerva ASTRELE in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: