In bucataria traditionala romaneasca, frunzele de telina sunt zarzavaturi care dau savoare oricarui fel de mancare, previn problemele digestive, regleaza apetitul si imbunatatesc metabolismul.

Insa, nu doar pentru aromarea supelor, ciorbelor si sosurilor sunt excelente frunzele de telina, ci si ca medicament natural. Una dintre formele de administrare mai putin cunoscute ale acestui medicament natural este infuzia, care, preparata dupa urmatoarea reteta:

Infuzie din frunze de telina

In jumatate de litru de apa se pun 3 lingurite de frunze uscate sau o mana de frunze proaspete de telina, care se lasa la macerat timp de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul obtinut se pastreaza deoparte, urmand ca planta ramasa dupa filtrare sa se fiarba in jumatate de litru de apa, timp de 5 minute. Se lasa la racit, apoi se filtreaza.

La final, cele doua extracte se amesteca, obtinandu-se aproximativ 1 litru de infuzie, care poate fi folosita cu succes in tratamentul unor afectiuni sau boli.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: alicjane, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: