In bucataria traditionala romaneasca, frunzele de telina sunt zarzavaturi care dau savoare oricarui fel de mancare, previn problemele digestive, regleaza apetitul si imbunatatesc metabolismul.

Beneficiile ceaiului de frunze de telina

foto interior si prima pagina: ArtCookStudio Shutterstock

Insa, nu doar pentru aromarea supelor, ciorbelor si sosurilor sunt excelente frunzele de telina, ci si ca medicament natural. Una dintre formele de administrare mai putin cunoscute ale acestui medicament natural este infuzia, care, preparata dupa urmatoarea reteta:

Infuzie din frunze de telina

In jumatate de litru de apa se pun 3 lingurite de frunze uscate sau o mana de frunze proaspete de telina, care se lasa la macerat timp de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul obtinut se pastreaza deoparte, urmand ca planta ramasa dupa filtrare sa se fiarba in jumatate de litru de apa, timp de 5 minute. Se lasa la racit, apoi se filtreaza.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Uleiul miraculos care trateaza RACEALA, GRIPA si alte 8 boli
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: