La fel ca si radacina, frunzele de telina sunt indicate in tratamente pentru diverse boli, datorita continutului crescut de vitamine si minerale.
In bucataria traditionala romaneasca, frunzele de telina sunt zarzavaturi care dau savoare oricarui fel de mancare, previn problemele digestive, regleaza apetitul si imbunatatesc metabolismul.
foto interior si prima pagina: ArtCookStudio Shutterstock
Insa, nu doar pentru aromarea supelor, ciorbelor si sosurilor sunt excelente frunzele de telina, ci si ca medicament natural. Una dintre formele de administrare mai putin cunoscute ale acestui medicament natural este infuzia, care, preparata dupa urmatoarea reteta:
Infuzie din frunze de telina
In jumatate de litru de apa se pun 3 lingurite de frunze uscate sau o mana de frunze proaspete de telina, care se lasa la macerat timp de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul obtinut se pastreaza deoparte, urmand ca planta ramasa dupa filtrare sa se fiarba in jumatate de litru de apa, timp de 5 minute. Se lasa la racit, apoi se filtreaza.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Idei de cadouri de 8 martie pentru femei: Cum să îți arăți recunoștința printr-un simplu gest?
- Litoralul turcesc de la Marea Neagră inclus pe lista Celor mai bune locații de vizitat în 2024 întocmită de CNN
- K-Beauty: Cosmeticele coreene revoluționează industria frumuseții
Citeste continuarea pe Realitatea.net