Setari Cookie-uri

Asa poti sa-ti imbunatatesti concentrarea si memoria. E foarte simplu

Exista din fericire metode simple care ajuta la cresterea atentiei, concentrarii si abilitatii de a fi mai pe faza la informatiile pe care trebuie sa le analizati sau sa le procesati.

Imbatranirea naturala conduce inevitabil la schimbari graduale in multe privinte, multe dintre ele fiind asociate cu gandirea si memoria.

Odata cu trecerea timpului s-ar putea sa va confruntati mult mai des cu dificultatea de a va concentra atentia si a asimila informatia cu repeziciunea pe care o aveati la o varsta mai putin inaintata. incetinirea procesului de prelucrare a informatiei poate duce chiar la blocaje in asimilare si la afectarea memoriei pe termen scurt, pe de o parte.

Pe de alta parte, se poate ajunge si la reducerea cantitatii de informatii care pot fi dobandite si codificate in memoria pe termen lung. Exista din fericire metode simple care ajuta la cresterea atentiei, concentrarii si abilitatii de a fi mai pe faza la informatiile pe care trebuie sa le analizati sau sa le procesati. De pilda, atunci cand o persoana va vorbeste, priviti-o cu maxima atentie.

Citește și:

Daca vi se pare ca ceva va scapa, rugati-o sa repete informatia sau sa vorbeasca mai rar. Parafrazati ceea ce vi se spune pentru a va asigura ca intelegeti, dar si pentru a consolida sau fixa informatiile.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.