Setari Cookie-uri

Masti naturale pentru toate tipurile de par

Viata este mult prea scurta pentru a avea un par plictisitor.

Parul este singurul accesoriu al corpului pe care il putem schimba asa cum ne dorim. Ne tundem, ne vopsim, il indreptam, il facem permanent, ne facem breton…

Insa toate aceste modificari prezinta si cateva riscuri in ceea ce priveste sanatatea parului nostru. La acestea se adauga si praful, poluarea, soarele puternic, vantul si stresul.

O alta problema este faptul ca, pe langa spalarea si aplicarea balsamului, multe dintre noi avem tendinta de a neglija podoaba capilara. Rezultatul? Par neingrijit si imposibil de aranjat.

Pentru a combate aceste intamplari neplacute, este bine sa folosim mastile de par – ele chiar fac minuni. IMPORTANT – conteaza foarte mult sa folosim o masca de par potrivita firului de par.

Iata cele mai bune trei masti naturale pentru trei tipuri de par.

Masca naturala pentru parul uscat

Citește și:

Ingrediente:

– 4 linguri miere;

– O lingurita pasta de migdale (4 migdale fara coaja blenduite cu jumatate lingura de apa);

– 2 linguri de smantana (sau iaurt).

Amestecam ingredientele si aplicam pe parul usor umed, de la radacina pana la varfuri. Lasam sa actioneze pentru cel putin 30 de minute, apoi spalam parul cu apa calduta si putin sampon.

Parul va fi moale si foarte usor de descurcat.

Masca naturala pentru parul normal

Aceasta masca este una dintre cele mai usoare masti de preparat.

Ingrediente:

– Un ou;

– O lingurita zeama de lamiae;

– O lingurita ulei de migdale;

– O lingura de miere.

Separam galbenusul de albus; peste galbenus adaugam sucul de lamiae, uleiul de migdale si mierea. Batem albusul spuma, apoi adaugam si celelalte ingrediente (galbenusul amestecat cu restul produselor). Amestecam bine si aplicam pe tot scalpul, coborand apoi catre varfuri.

Citește și:

Acoperam parul cu un prosop usor umed si asteptam 30-40 de minute inainte de a ne spala.

Sfat: scapam de uleiul din par cu ajutorul unui sampon de calitate.

Parul va fi mult mai matasos si mai hidratat.

Masca naturala pentru parul gras

Multe femei cu parul gras se feresc sa foloseasca mastile de par deoarece considera ca acestea vor incarca si mai mult parul.

Mastile de par pentru parul gras sunt facute special pentru acest tip de par si, prin urmare, functioneaza perfect – secretul din spatele unei masti pentru parul gras este de a folosi produse care controleaza si reduc secretia de ulei si, totusi, nu usuca foarte mult parul.

Ingrediente:

– O lingura apa plata;

– Un varf de cutit de sare;

– 2 agrise (poti folosi si coacaze) sau un albus de ou batut spuma.

Amestecam aceste ingrediente si aplicam pe par, de la radacina pana la varfuri, incercand sa evitam pe cat posibil scalpul. Lasam ca masca sa actioneze 20-30 de minute, apoi clatim foarte bine cu apa calduta. Folosim un sampon de calitate, apoi uscam COMPLET parul.

Citește și:

Parul devine mai moale si mai usor de aranjat.

sursa articol: Cosanzene.ro

foto interior si prima pagina: PhotoMediaGroup, Shutterstock

Vizionare placuta


Cetățeană a Universului cu cosițe ombre moderne, reacționează pozitiv la tot ce înseamnă fashion, adoră pisicile și pinguinii și e una dintre cele mai zen persoane pe care le cunoaștem....

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.