Setari Cookie-uri

Dragostea adevarata este o alegere

Cand toti fluturii zboara departe si ziua nuntii devine o amintiri indepartata vei descoperi ca te-ai casatorit cu cineva care este la fel de imperfect ca si tine. Si aceasta persoana, la randul ei, te va accepta asa cum esti. 

Societatea noastra pune mult accent pe sentimente. Suntem invatati ca ar trebui sa ne urmam intotdeauna sentimentele si sa facem ceea ce ne face cu adevarat fericiti. Dar uitam ca uneori sentimentele sunt nestatornice si trecatoare. Dragostea adevarata, pe de alta parte, este ca steaua polara in furtunile vietii - este constanta, sigura si adevarata. Ori de cate ori suntem confuzi si pierduti putem gasi tarie in dragostea pe care am ales-o.

In plus, viata ne ofera deja o multime de surprize nu tocmai placute: respingere din partea anumitor oameni, pierderea locului de munca, dureri de inima, dezamagire, disperare, boala si o serie de alte probleme. Pur si simplu nu putem abandona nava de fiecare data cand intalnim o furtuna in casnicia noastra. Dragostea adevarata inseamna sa mergi de mana cu partenerul de cuplu chiar si prin cele mai puternice furtuni ale vietii.

Citește și:

Cand bunica mea avea 50 de ani, a fost diagnosticata cu scleroza multipla, o boala degenerativa care perturba capacitatea organismului de a comunica cu sistemul nervos. In doar cativa ani, bunica a pierdut abilitatea de a merge si a ajuns sa depinda de un scaun cu rotile. Bunicul, care atunci era seful politiei, s-a pensionat cu doi ani mai devreme decat trebuia pentru a avea grija de bunica. El a ajutat-o in tot... de la treburile casnice pana la vizita la medic sau mersul la baie.

Vorbind despre bunica, bunicul i-a spus mamei odata: "Ma doare sa o vad asa. Stii, cand m-am casatorit am crezut ca totul va fi bine. Nu mi-am imaginat niciodata ca intr-o zi va trebui sa o ajut sa isi schimbe cateterul. Dar uite ca o fac si nu ma deranjeaza... pentru ca o iubesc."

Dragostea este mult mai mult decat un sentiment aleatoriu, euforic. Iar dragostea adevarata nu este intotdeauna dragalasa. Cel mai adesea, dragostea adevarata iti cere sa faci lucruri dificile, sa ierti, sa sprijnini, sa imbratisezi cand doare, sa ai grija de persoanele iubite. Dragostea adevarata nu este usoara si nu este deloc ca ziua nuntii, unde totul este minunat.

Citește și:

Ori de cate ori eu si sotia mea dam peste o problema in casnicia noastra facem tot posibilul sa alegem dragostea. Nu suntem perfecti, insa iubirea dintre noi este reala si minunata. Asadar, orice furtuna spontana voi avea in viata mea, intotdeauna voi alege sa imi iubesc sotia.

Daca iubesti pe cineva cu adevarat, atunci fii alaturi de acea persoana neconditionat. Si planuieste ca viata petrecuta impreuna sa fie una minunata.

sursa material: SethAdamSmith.com

foto interior si prima pagina: CHAINFOTO24, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.