Cum sa tratezi rapid alergiile ochiului

Cum sa tratezi rapid alergiile ochiului
Kudika
29 Martie 2017

Alergiile ochiului afecteaza anual aproximativ 20% dintre cetateni, dar de acest tip de neajuns se plang tot mai multi oameni.

Vorbim mai intai de rinita alergica, manifestata prin stranut, secreti nazale abundente si congestie, afectiune declansata de agenti inhalati din aer. Este vorba de polen, praf, acarieni si mucegai. Persoanele cu rinita se imbolnavesc foarte adesea si de conjunctivita alergica.

Aproximativ jumatate dintre ele sufera si de alte boli alergice sau au antecedente din aceasta categorie in familie. Tineti insa cont de faptul ca trei sferturi dintre alegiile ochiului sunt sezoniere. Simptomele sunt mancarime, inrosirea ochilor, lacrimare, edem, sau umflarea conjunctivei, adica a mucoasei ochiului, sau a pleoapelor, si eliberarea unei secretii mucilaginoase. Desi aceste simptome sunt extrem de deranjante, puteti sa fiti siguri ca nu reprezinta o amenintare in ceea ce priveste afectarea vederii.

Conjunctivita nu este greu de diagnosticat, dar testarea cutanata este bine venita si de mare ajutor pentru a se putea depista eventualii factori alergeni care stau la originea simptomelor.

Continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri