Setari Cookie-uri

Nu pune cheia fericirii tale in buzunarul altei persoane

Fericirea mea nu are nevoie de nicio explicatie, nicio justificare, nicio scuze. Fericirea mea nu depinde de nimeni, doar de mine. 

Cati dintre noi pot spune sincer ca isi pun propriile interese si propria fericire mai presus de ale altora tot timpul? Nu m-am descurcat niciodata la matematica, insa sunt dispusa sa pariez ca numarul este foarte mic. Am 27 de ani si pana de curand mi-am petrecut majoritatea timpului incercand sa fac pe toata lumea fericita. Imi schimbam planurile, imi aglomeram programul si, practic, refuzam sa spun "Nu" cand cineva ii cerea o favoare. Pana la urma este un sentiment foarte fain sa ajuti pe cineva, sa stii ca faci pe cineva sa zambeasca sau chiar ii iei o povara de pe umeri.

Insa abia acum am realizat ca facand asta nu mai eram atenta la mine, la nevoile mele, la viata mea. Fericirea mea depindea de fericirea lor.

Iubesc oamenii. Imi place sa ii intalnesc, sa vorbesc, sa stam la povesti. Din pacate, de multe ori oamenii pot fi obositori si iti pot incarca viata cu negativismul lor.

Citește și:

Lasati-ma sa va spun un adevar: Niciodata nu veti reusi sa faceti toata lumea fericita. Insa puteti face miliarde de lucruri pentru a va face pe voi fericiti.

Mi-am dat seama ca viata mea este mult mai linistita si mai frumoasa de cand am facut din fericirea mea o prioritate. Cum faci asta? Mai simplu nici ca se poate: invata sa spui nu fara a fi nevoita sa dai explicatii.

Fericirea mea nu are nevoie de nicio explicatie, nicio justificare, nicio scuze. Fericirea mea nu depinde de nimeni, doar de mine.

Poate ca a te pune pe primul loc te face sa pari o persoana egoista. Insa, doar pentru putin timp sa ne gandim la cel mai mare obiectiv pe care speri sa il atingi in viata ta (poate fi vorba despre planul personal, profesional, financiar sau orice altceva). Poti atinge acest obiectiv renuntand de fiecare data la viata ta si concentrandu-te pe nevoile altor personae? Poti fi cu adevarat fericit daca incerci intotdeauna sa faci alte persoane sa fie fericite cu viata lor? Fii egoista. Fii sincera cu tine. Si, mai presus de toate, fii fericita!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.