Setari Cookie-uri

Salveaza planeta in 10 moduri ridicol de simple

Nu trebuie sa asteptam sa ni se spuna ce sa facem si cand sa pornim, deoarece lucrurile sunt cat se poate de evidente si este de datoria fiecaruia sa contribuim la protejarea mediului, din proprie initiativa.

Omenirea se confrunta cu o criza ecologica fara precedent. Planeta pare compromisa aproape in totalitate: poluarea oceanelor, deficitul de apa potabila, disparitia unor specii de vietuitoare care aduce dupa sine dezechilibre majore in lantul trofic, subtierea stratului de ozon, poluarea cu deseuri din plastic sunt doar o cateva dintre problemele care continua sa fie ignorate flagrant.

Guvernele par sa nu ia in seama amenintarile iminente si sa le evalueze adevarata dimensiune, pentru a implementa programe valide de preventie si reglare a acestora. Totusi, nu trebuie sa asteptam sa ni se spuna ce sa facem si cand sa pornim, deoarece lucrurile sunt cat se poate de evidente si este de datoria fiecaruia sa contribuim la protejarea mediului, din proprie initiativa.

Iata cateva lucruri care nu necesita niciun efort pentru a le pune in practica:

Citește și:

1. Reduceti risipa alimentelor si deseurile alimentare.

Cumparati doar ceea ce aveti nevoie. Luati in considerare congelarea fructelor si legumelor inainte de a se degrada. Utilizati resturi alimentare pentru a face supe din ele. Donati mancarea pe care nu o veti manca la o banca locala de hrana.

Continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: polinaloves, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.