Beneficiile ceaiului din petalele de bujori

Beneficiile ceaiului din petalele de bujori
Kudika
25 Aprilie 2017

Pe langa aspectul lor frumos, bujorii sunt recunoscuti ca fiind plante cu efecte terapeutice incredibile. In componenta chimica a plantei intra taninuri, alcaloizi, substante minerale si oligoelemente (fier, mangan, cupru, magneziu, calciu), acizi organici, flavonoide si vitamina C.

Datorita compoziţiei bogate, preparatele din bujor au proprietati terapeutice foarte variate. Spre exemplu, ceaiurile din bujor combat dermatitele, acneea, inflamatiile pielii, escarele si tuberculoza pielii.

La un litru de apa in clocot, se adauga o lingura de petale maruntite de bujor. Se stinge focul, se acopera si se lasa la infuzat timp de 15-20 de minute. Se bea pe parcursul intregii zile. Schema de tratament nu trebuie urmata mai mult de 10 zile, o data la trei luni. Acest ceai combate dermatitele, acneea si inflamatiile pielii.

Peste o lingura de radacina maruntita de bujor se toarna 200 ml de apa clocotita.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: KMNPhoto Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri