Citeste asta daca nu iti mai amintesti ultima data cand ai fost fericita

Citeste asta daca nu iti mai amintesti ultima data cand ai fost fericita

Lasa-ma sa te intreb: De ce iti este teama sa fii tu? Fericirea adevarata nu ar trebui sa fie rara. Ar trebui sa fie simtita in fiecare zi a vietii noastre si sa vina mai ales din lucrurile pe care nu prea vrem sa le acceptam.

Mai tii minte ultima data cand ai fost cu adevarat fericita? Ultima data cand nu ti-a pasat pentru ca zambeai cu gura pana la urechi si nu iti faceai griji cu privire la nimic? De ce vrei sa traiesti aceeasi rutina zi de zi, privindu-i pe altii si intrebandu-te cum de isi traiesc viata asa cum vor? Cum poti lasa ca o zi sa treaca fara sa te bucuri de ea?

Aminteste-ti de acele momente cand te simteai cu adevarat libera... Ai uitat faptul ca lucrurile marunte iti aduceau zambetul pe buze?

Gandeste-te la copilarie. Gandeste-te la ce viata frumoasa aveai atunci, cum nu iti faceai griji pentru nimicuri si cum traiai fiecare zi ca si cum era ultima. Cum te bucurai la fiecare zi care trecea. Nu uita acele vremuri. Nu uita pentru ca totusi te poti intoarce acolo, poti redeveni persoana linistita si fericita de atunci. Trebuie doar sa inveti cum. Iti poti recapata fericirea, insa totul depinde doar de tine.

Nu mai cauta fericirea acolo unde nu este. Si nici nu mai spune ca "Voi fi cu adevarat fericita cand voi avea mai multi bani/ cand voi merge in acea vacanta/ cand imi voi cumpara acea masina.". Fericirea nu se va intampla atunci. Pentru ca ea trebuie sa fie prezenta. De aceea o sa te rog sa traiesti acum. Nu pentru trecut si nici pentru viitor. Viata ta este in acest moment, nu o ignora alergand dupa niste visuri care poate ca nici nu se vor implini.

Nu intelegi? Toti am fost prinsi in aceasta schimbare dificila si trebuie sa ne adaptam. Nu spun ca este rau, ci doar ca nu trebuie sa iti sacrifici adevarata fericire doar pentru a dovedi celorlalti ca esti fericita in termenii si in conditiile lor. Redescopera-te, traieste cu propriul tau ritm si niciodata pentru ceilalati.

Gandeste-te la cine esti cu adevarat. Ce iti place sa faci. Cum vrei sa traiesti. Si nu mai sta pe ganduri pentru ca viata este atat de scurta pentru a face planuri. Si nu alerga dupa nimic. Opreste fuga catre nicaieri.

Lasa-ma sa te intreb: De ce iti este teama sa fii tu? Fericirea adevarata nu ar trebui sa fie rara. Ar trebui sa fie simtita in fiecare zi a vietii noastre si sa vina mai ales din lucrurile pe care nu prea vrem sa le acceptam. Incepe sa traiesti fara sa ceri permisiunea celor din jurul tau. Nu mai cauta nici aprecieri. Bucura-te de lucrurile marunte. Pentru ca, intr-o zi, ai putea sa privesti inapoi si sa-ti dai seama ca erau lucruri mari.

foto interior si prima pagina: Mayer George, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri