Setari Cookie-uri

Beneficiile uleiului de arbore de ceai

Uleiul esential de arbore de ceai se gaseste usor in magazinele cu produse naturiste si este un adevarat remediu pentru diferite afectiuni ale pielii. De asemenea, el este de mare ajutor pentru calmarea intepaturilor de insecte, dar si in tratamentele pentru par.

Datorita proprietatilor antivirale si antibacteriene, el este de mare ajutor in tratamentul infectiilor respiratorii. Pune 8-10 picaturi de ulei esential in apa fierbinte si fa inhalatii pentru cateva minute.

Cum poti folosi uleiul de arbore de ceai si care sunt beneficiile lui?

1. Calmeaza iritatiile, mancarimile si inflamatile cauzate de intepaturile insectelor

De asemenea, tine insectele la distanta. Cea mai buna metoda in care sa il aplici pe piele este sa il amesteci cu un alt ulei (ulei de argan, ulei de masline, ulei de migdale sau ulei de cocos). Cantitatile recomandate sunt: 10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai, o lingura ulei de cocos si o lingura ulei de masline.

2. Are efect antibacterian

De ce sa cumperi geluri antibacteriene cand ti le poti prepara acasa? Diverse studii au aratat ca uleiul esential de arbore de ceai este eficient impotriva bacteriilor de tip E.coli. Amesteca-l cu putin unt de cocos si da-te pe maini de fiecare data cand e nevoie.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.