In corpul nostru exista 7 mari chakre. Aceste centre energetice sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale, din crestetul capului pana la baza coloanei vertebrale si au mereu legatura una cu cealalta.

Melodia de mai jos are cate o sectiune dedicata pentru fiecare chakra. Fiecare sectiune este de aproximativ 7 minute lungime.

1. Chakra radacina. Nume: Muladhara Culoare: rosu Locatie: baza coloanei vertebrale Functie: guverneaza energiile noastre fizice, oferindu-ne un sentiment de siguranta si securitate cu alti oameni si cu noi insine.

2. Chakra sacrala. Nume: Svadhishthana Culoare: portocaliu Locatie: in abdomenul inferior Functie: chakra sacrala are legatura cu senzatia si sexualitatea. Cand este deschisa, sentimentele tale curg liber si sunt exprimate fara sa fii prea emotionala.

3. Chakra Solar Plexus Nume: Manipura Culoare: galben Localizare: la nivelul buricului Functie: Manipura este considerata centrul dinamismului, al energiei, vointei si realizarii si emite prana (energia vietii) in tot corpul uman.

4. Chakra inima Nume: Anahata Culoare: verde Localizare: intre coloana vertebrala si inima Functie: este asociata cu abilitatea de a lua decizii in afara domeniului karmic.

5. Chakra gatului Nume: Vishuddha Culoare: albastru Localizare: la regiunea gatului, in apropierea coloanei vertebrale Functie: este cunoscuta ca centrul de purificare al corpului nostru si este asociata cu creativitatea si auto-exprimarea.

6. Chakra al treilea ochi Nume: Ajna Culoare: indigo Localizare: in spatele fruntii Functie: Ajna este considerata ochiul intuitiei si al intelectului. Cand ceva este vazut de ochiul mintii sau intr-un vis, este vazul de Ajna.

7. Chakra coroana Nume: Sahasrara Culoare: Violet Localizare: Deasura varfului capului Functie: Chakra Sahasrara simbolizeaza detasarea de iluzie. Un element esential in obtinerea unei constiinte superioare a adevarului ca unul este tot si tot este unul.

foto prima pagina: TijanaM Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: