Setari Cookie-uri

De ce ochii albastri sunt atat de fascinanti?

Ochii pot spune atat de multe despre o persoana, despre ce simte sau gandeste aceasta persoana. Stiinta a demonstrat ca nuanta ochilor nu are legatura doar cu personalitatea ta, ci si cu sanatatea.

Ochii pot spune atat de multe despre o persoana, despre ce simte sau gandeste aceasta persoana. Stiinta a demonstrat ca nuanta ochilor nu are legatura doar cu personalitatea ta, ci si cu sanatatea. Mai jos aflati de ce ochii albastri sunt cu adevarat deosebiti.

Potrivit upvee, in 2008 cercetatorii au descoperit ca oamenii cu ochi albastri au un stramos comun. Explicatia este surprinzatoare.

Originea ochilor albastri

Initial, toti oamenii aveau ochii caprui, insa un european a dezvoltat o mutatie specifica care a dus la colorarea irisului albastru. Aceasta mutatie genetica a oprit literalmente capacitatea de a produce ochi caprui. Destul de uimitor, nu-i asa? Se pare ca fiecare persoana cu ochi albastri are aceasta mutatie genetica specifica, ceea ce inseamna ca toti oamenii cu ochi albastri au acelasi stramos.

Persoanele cu ochi albastri sunt irezistibile si foarte norocoase sa aiba aceasta culoare a ochilor. Oamenii de stiinta le-au studiat trasaturile comune si au dezvaluit cateva concluzii foarte surprinzatoare si interesante.

Citește și:

1. Ochii albastri sunt foarte atractivi

Barbatii cu ochi albastri sunt foarte atrasi de femeile care au aceeasi culoare a ochilor. In urma unui experiment, in care barbatilor cu ochi albastri le-au fost oferite cateva fotografii cu mai multe femei, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acestia considera mai atractive femeile care au ochii albastri. Unii considera ca acest lucru ar putea fi un reflex evolutiv si inconstient de a se indragosti de femei care impartasesc caracteristicile lor fizice.

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.