Setari Cookie-uri

Cum se prepara cea mai racoritoare bautura de vara: sirop de ghimbir cu miere

Vara, din cauza caldurii excesive, simti nevoia sa bei foarte multe lichide, ceea ce nu e deloc un lucru rau, pentru ca te hidratezi. Cand temperaturile cresc vertiginos, alege sa te racoresti cu un sirop de ghimbir facut in casa!

Multe persoane cred ca daca beau apa si sucuri, ceaiuri cat mai reci, vor scapa de caldura excesiva si nu vor mai resimti din plin arsita verii. Contrar acestei pareri, unele popoare consuma ceai fierbinte in perioada caniculei, temperatura ridicata a ceaiului actionand de fapt invers, ea racorind corpul si prevenind transpiratia. Si siropul de ghimbir cu miere este o varianta buna pentru a te racori pe canicula.

Ghimbirul este o planta radacinoasaa mult intrebuintata in scop terapeutic. Fitoterapeutii recomanda ghimbirul nu doar pentru reglarea temperaturii corporale, ci si pentru tratarea durerilor in gat, reducand inflamatia.

Este un aliat in preventia racelilor si a gripelor. Mai poate fi utilizat in cazul afectiunilor stomacului pentru ca usureaza digestia.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: wasanajai Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.