Un barbat care plecase din oras cu treburi s-a intors si si-a vazut casa in foc. Era una dintre cele mai frumoase case din oras. Multi voiau sa o cumpere, facandu-i oferte multiple, insa el nu voia sa auda de nicio oferta. Iar acum casa ardea in fata ochilor sai.

Mituri despre iubire pe care sa nu le mai crezi

Mii de oameni s-au adunat sa il ajute, insa nu au putut face nimic. Focul s-a raspandit foarte repede incat nimic nu a mai putut fi salvat.

Fiul sau a venit alergand catre el si i-a soptit la ureche: "Tata, nu iti mai face griji. Am vandut-o ieri la un pret foarte bun. Oferta a fost atat de buna, nu te-am putut astepta. Iarta-ma!"

Barbatul a spus relaxat: "Multumesc lui Dumnezeu... nu mai este a noastra acum!" si imediat a devenit un observator tacut, la fel ca toti ceilalti vecini.

Apoi, cel de-al doilea fiu vine catre el alergand si ii spune la ureche: "Ce faci? Cum de esti atat de relaxat? Casa arde!"

Barbatul a raspuns: "Stai linistit, fratele tau a vandut-o!"

Copilul a spus: "Da, dar am primit doar avansul pentru ea. Ma indoiesc acum ca omul o va mai cumpara."

Lacrimile disparute s-au intors in ochii tatalui, iar inima lui a inceput sa bata mai repede. Apoi a venit si al treilea fiu si i-a spus "Omul asta este un om de cuvant. Tocmai ce am vorbit cu el! Mi-a spus ca nu conteaza daca casa a ars sau nu, este a lui. Si va plati pretul pe care l-am stabilit."

Toti s-au linistit si au privit fara griji cum toata casa arde.

Morala povestii: Aceasta este natura umana. Chiar daca o persoana isi iubeste casa pe care o pierde, se relaxeaza stiind ca nu mai este a sa. Nu a vrut niciodata sa renunte la ea cat timp este frumoasa insa indata ce a inceput sa isi piarda frumusetea, nu s-a deranjat sa faca ceva pentru ea. Fericirea si amaraciunea au urmat dupa ce fiecare fiu a venit cu propria veste. Insa, cel mai interesant este cum s-a schimbat in momentul in care a aflat ca a primit bani pe casa. Cum si-a schimbat sentimentele pentru o casa pe care o iubea.

Acesta este modul in care in prezent am ajuns sa acordam o prioritate relatiilor si prieteniilor noastre - bazate pe raportul dintre pierdere si profit. Toata lumea trebuie sa inteleaga aceasta poveste si sa incerce sa faca o schimbare in viata lor.

foto interior si prima pagina: Garsya Shutterstock

Relatia de cuplu perfecta: cum rezolvi problemele in iubire?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta