Setari Cookie-uri

Fericire si tristete. O pilda despre oameni si nu numai

O poveste care descrie cel mai bine modul in care interactionam cu oamenii in jurul nostru. Am ajuns sa acordam o prioritate relatiilor si prieteniilor noastre. Daca vrem sa gasim fericire, trebuie sa incercam sa facem o schimbare in viata noastra.

Un barbat care plecase din oras cu treburi s-a intors si si-a vazut casa in foc. Era una dintre cele mai frumoase case din oras. Multi voiau sa o cumpere, facandu-i oferte multiple, insa el nu voia sa auda de nicio oferta. Iar acum casa ardea in fata ochilor sai.

Mii de oameni s-au adunat sa il ajute, insa nu au putut face nimic. Focul s-a raspandit foarte repede incat nimic nu a mai putut fi salvat.

Fiul sau a venit alergand catre el si i-a soptit la ureche: "Tata, nu iti mai face griji. Am vandut-o ieri la un pret foarte bun. Oferta a fost atat de buna, nu te-am putut astepta. Iarta-ma!"

Barbatul a spus relaxat: "Multumesc lui Dumnezeu... nu mai este a noastra acum!" si imediat a devenit un observator tacut, la fel ca toti ceilalti vecini.

Apoi, cel de-al doilea fiu vine catre el alergand si ii spune la ureche: "Ce faci? Cum de esti atat de relaxat? Casa arde!"

Citește și:

Barbatul a raspuns: "Stai linistit, fratele tau a vandut-o!"

Copilul a spus: "Da, dar am primit doar avansul pentru ea. Ma indoiesc acum ca omul o va mai cumpara."

Lacrimile disparute s-au intors in ochii tatalui, iar inima lui a inceput sa bata mai repede. Apoi a venit si al treilea fiu si i-a spus "Omul asta este un om de cuvant. Tocmai ce am vorbit cu el! Mi-a spus ca nu conteaza daca casa a ars sau nu, este a lui. Si va plati pretul pe care l-am stabilit."

Toti s-au linistit si au privit fara griji cum toata casa arde.

Morala povestii: Aceasta este natura umana. Chiar daca o persoana isi iubeste casa pe care o pierde, se relaxeaza stiind ca nu mai este a sa. Nu a vrut niciodata sa renunte la ea cat timp este frumoasa insa indata ce a inceput sa isi piarda frumusetea, nu s-a deranjat sa faca ceva pentru ea. Fericirea si amaraciunea au urmat dupa ce fiecare fiu a venit cu propria veste. Insa, cel mai interesant este cum s-a schimbat in momentul in care a aflat ca a primit bani pe casa. Cum si-a schimbat sentimentele pentru o casa pe care o iubea.

Citește și:

Acesta este modul in care in prezent am ajuns sa acordam o prioritate relatiilor si prieteniilor noastre - bazate pe raportul dintre pierdere si profit. Toata lumea trebuie sa inteleaga aceasta poveste si sa incerce sa faca o schimbare in viata lor.

foto interior si prima pagina: Garsya Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.