Setari Cookie-uri

5 Lectii de viata esentiale pe care nu le invatam la scoala (desi ar trebui)

Scoala ar trebui sa invete copiii sa creasca in oameni intelepti, constienti, oferindu-le instrumentele necesare pentru a trai o viata frumoasa si implinita. Modul in care functioneaza scoala in majoritatea locurilor din intreaga lume este departe de a invata copiii acele lectii care sunt esentiale pentru a trai o astfel de viata.

4. Banii nu pot cumpara fericirea

Motivul pentru care copiii sunt indemnati sa mearga la scoala este ca astfel vor reusi la un moment dat, in viata lor, sa castige destui bani care le vor permite sa traiasca o viata buna si fericita. Prin urmare, copiii ajung sa creada ca banii ar trebui sa fie scopul principal al vietii si ca sunt principalul factor care le va asigura fericirea si succesul.

5. Nonconformismul este un lucru bun

Fiecare persoana este unica, fara exceptie. Inca de tineri suntem invatati ca trebuie sa ne conformam societatii, sa respectam reguli si sa mergem pe o cale gata facuta de altii. La scoala, copiii trebuie sa se supuna autoritatii profesorilor, sa accepte si sa creada ce invata. Toate mintile minunate care au fost pe Pamant au ales sa nu se conformeze, sa aiba indoieli, sa isi puna intrebari si sa gandeasca singure.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.