Setari Cookie-uri

5 Lucruri pe care le fac oamenii toxici si cum sa le combati efectele

Exista multe lucruri pe care le fac oamenii toxici pentru a manipula oamenii si situatiile in avantajul lor. Iata care sunt cele mai intalnite; cunoasterea acestora te va ajuta sa eviti sa cazi in capcana lor. 

3. Oamenii toxici te vor convinge sa le dovesti emotiile/ devotamentul tau

Ei te vor pune in mod regulat intr-o pozitie in care trebuie sa alegi intre ei si altceva/altcineva... si te vei simti intotdeauna obligata sa alegi. Oamenii toxici vor astepta pana cand iti vei lua un angajament, apoi iti vor dezvalui drama: "Daca iti place cu adevarat de mine, nu ai face asta...".

Problema cu astfel de situatii este ca niciodata nu va fi suficient pentru ei.

4. Oamenii toxici nu isi cer niciodata scuze

Vor minti inainte de a isi cere scuze, deci nu are niciun rost sa te certi cu ei. Vor spune alte lucruri, vor schimba modul in care povestea s-a intamplat si o vor spune atat de convingator incat vor crede propriile minciuni.

Nu astepta o scuze din partea lor; nu ai nevoie de o scuza pentru a merge mai departe. Mergi pe drumul tau... fara ei. Nu renunta la principiile tale, nu are niciun rost. Unii oameni isi doresc sa aiba dreptate mai mult decat doresc sa fie fericiti.

Citește și:

5. Oamenii toxici vor folosi cuvinte non-toxice cu un ton toxic

Mesajul ar putea fi destul de nevinovat, insa tonul lor va transmite mult mai mult. Ceva de genul "Ce ai facut azi?" poate insemna lucruri diferite in functie de modul in care acesta este spus. Poate insemna ceva de la "Pariez ca nu ai facut nimic - ca de obicei." la "Sunt sigur ca ziua ta a fost mai buna decat a mea. A mea a fost groaznica. Si tie nici nu iti pasa.".

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.