Setari Cookie-uri

5 Lucruri pe care le fac oamenii toxici si cum sa le combati efectele

Exista multe lucruri pe care le fac oamenii toxici pentru a manipula oamenii si situatiile in avantajul lor. Iata care sunt cele mai intalnite; cunoasterea acestora te va ajuta sa eviti sa cazi in capcana lor. 

Toti am avut sau avem in jurul nostru oameni toxici; uneori acestia sunt o adevarata provocare pentru sufletele noastre. Daunele pe care le au acestia asupra noastra sunt emotionale. Ei te pot convinge ca tu esti de vina pentru ca reactionezi prea mult, esti supra sensibila sau ai tendinta de a interpreta gresit totul.

foto interior si prima pagina: Vilina Shutterstock

Capacitatea de a observa comportamentul daunator este primul pas catre minimizarea mpactului acestora. S-ar putea sa nu reusesti sa schimbi ceea ce fac ei, insa poti schimba ce faci tu.

Exista multe lucruri pe care le fac oamenii toxici pentru a manipula oamenii si situatiile in avantajul lor. Iata care sunt cele mai intalnite; cunoasterea acestora te va ajuta sa eviti sa cazi in capcana lor.

1. Oamenii toxici te vor face sa ghicesti ce versiune a starii lor de spirit meriti

Citește și:

Intr-o zi vor fi lapte si miere, iar in alta te vei intreba ce ai facut de i-ai suparat. Deseori nu este nimic evident care sa explice schimbarea de atitudine; stii doar ca ceva nu este in regula. Cand ii intrebi daca s-a intamplat ceva, raspunsul va fi probabil "Nimic". Si cand se intampla acest lucru este posibil sa gasesti scuze pentru ei si sa faci tot ce poti pentru a ii face din nou fericiti. Vezi cum functioneaza pentru ei?

Inceteaza sa incerci sa le mai faci pe plac. oamenii toxici stiu deja ca oamenii decenti vor face tot posibilul pentru a ii face fericiti pe cei la care tin. Daca incercarile tale nu functioneaza sau dureaza mult prea mult, poate ca este timpul sa spui stop. Indeparteaza-te si intoarce-te in momentul in care dispozitia s-a schimbat. Nu esti responsabila pentru sentimentele altora.

2. Oamenii toxici manipuleaza

Citește și:

Daca te simti ca si cum esti singura care lupta pentru relatia in care esti, probabil ca ai dreptate. Oamenii toxici au o modalitate de a te face sa crezi ca le datorezi ceva.

Trebuie sa stii ca nu datorezi nimic nimanui. Daca nu se simte ca o favoare, atunci nu este. Nu te minti singura.

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.