Kudika
20 Septembrie 2018

Abuzul de cafea si fumatul strang vasele de sange, cresc presiunea oculara si, implicit, riscul de orbire. De asemenea, anumite medicamente uzuale, printre care anticonceptionalele sau antidepresivele, pot avea astfel de efecte secundare.

Abuzul de cafea si fumatul strang vasele de sange, cresc presiunea oculara si, implicit, riscul de orbire. De asemenea, anumite medicamente uzuale, printre care anticonceptionalele sau antidepresivele, pot avea astfel de efecte secundare.

Totul despre cataracta, afectiunea periculoasa care poate duce la pierderea vederii

foto interior si prima pagina: Ramona Heim, Shutterstock

Va prezentam cinci cauze surprinzatoare ale pierderii vederii:

1. CAFEAUA TARE. Un studiu publicat recent in revista ”Investigative Ophthalmology&Visual Science” arata ca cei care obisnuiesc sa bea zilnic trei sau mai multe cafele au un risc crescut de glaucom – boala degenerativa a nervului optic, care duce la pierderea vederii. ”Aceste efecte sunt binecunoscute. Cafeaua face vasoconstrictie, adica strange vasele de sange, ducand la cresterea tensiunii arteriale si a presiunii intraoculare. E total contraindicata celor cu glaucom de orice tip sau cu boli vasculare.

Cantitatea e mai putin importanta, si o cana de cafea tare poate avea acest efect. Sfatul meu pentru toata lumea e sa bea cafea decofeinizata sau, daca nu se pot abtine, sa combine cafea cu cofeina cu cea fara cofeina”, recomanda prof.dr. Monica Pop, managerul Spitalul de Urgente Oftalmologice din Bucuresti.

Continuarea pe realitatea.net

Primii ochelari electronici pentru tratamentul ambliopiei

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: