Nu numai ca este plina de substante nutritive esentiale precum vitaminele B, fierul, manganul, cuprul, magneziul si potasiul, dar reprezinta o mina de aur pentru sanatate. Este bogata in nitrati, pe care corpul il transforma in oxid nitric - un compus care relaxeaza si dilata vasele de sange. Asta inseamna o circulatie mai buna si, posibil, o scadere a tensiunii arteriale.

foto interior si prima pagina: Sea Wave, Shutterstock

Un studiu a constatat ca subiectii care au baut sucul de o singura radacina de sfecla rosie au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale. Sfecla nu are doar un impact potential pozitiv asupra tensiunii. Este, de asemenea, bogata in betaina si folati, care impreuna duc la scaderea nivelului homocisteinei, deci reduc riscul de leziuni ale arterelor si a bolilor de inima.

Mai mult, nitratii stimuleaza performanta fizica. Intr-un studiu, ciclistii care au baut suc de sfecla si-au marit performanta cu 15%.

Continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: