Bradul de Craciun inseamna fericire, bucurie, sarbatori si cadouri. Insa, daca ne gandim la sanatate, din pacate, atat brazii artificiali, cat si cei naturali sunt daunatori, putand sa ne afecteze sanaatatea. Bradul natural prezinta pe crengile sale microorganisme, dintre care cele mai periculoase sunt mucegaiurile. Bradul artificial este realizat din policlorura de vinil, care poate contine substante toxice daunatoare.

Floria a plantat brazii de Craciun in Herastrau

oto interior si prima pagina: IgorAleks Shutterstock

Riscurile bradului natural

Mucegaiurile aflate in special pe scoarta bradului natural sunt foarte periculoase, mai ales pentru caile respiratorii. Studiile din ultimii ani demonstreaza ca brazii de Craciun predispun la alergii, astm, scad imunitatea in fata racelilor, faciliteaza sinuzitele si alte afectiuni din sfera ORL. De asemenea, multi brazi destinati vanzarii sunt stropiti cu diverse substante toxice si pot contine pesticide, pe care producatorii le folosesc pentru a stimula cresterea brazilor.

Cercetatorii au stabilit ca Sindromul bradului de Craciun este provocat de sporii unor ciuperci microscopice, care se dezvolta pe copac, provocand probleme respiratorii.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta