Setari Cookie-uri

15 Lectii de viata de la Rumi pentru a reduce stresul in perioada sarbatorilor

Iata care sunt cele mai frumoase lectii de viata de la Rumi pentru a avea parte de sarbatori de poveste, asa cum isi doreste inima noastra:

Sarbatorile sunt despre iubire, familie, liniste sufleteasca. Insa tot mai multe persoane ajung sa fie agitate, nervoase, luptandu-se cu timpul pentru ca toate lucrurile sa fie "aranjate" perfect. Epuizarea ia locul linistii. Iubirea este inlocuita de cadouri materiale. Sufletul nu mai intelege nimic.

foto interior si prima pagina: Nikki Zalewski Shutterstock

Rumi, denumit si "printul poetilor sufi" a fost un mistic care a incercat intotdeauna sa ne spuna ca iubirea este in noi insine, trebuie doar sa nu mai fugim dupa ea peste tot si sa privim in adancul sufletului nostru.

Iata care sunt cele mai frumoase lectii de viata de la Rumi pentru a avea parte de sarbatori de poveste, asa cum isi doreste inima noastra:

1. Opreste-te din a actiona fara pic de semnificatie. Tu esti Universul in continua miscare.

Citește și:

2. Poarta recunostinta precum o mantie si aceasta iti va hrani fiecare colt al vietii tale.

3. Tot Universul se afla in tine. Cere totul de la tine insuti.

4. Misiunea ta nu este sa cauti Iubirea, ci sa cercetezi si sa gasesti toate barierele dinauntrul tau pe care le-ai ridicat impotriva Ei.

5. Fie ca frumusetea pe care o iubim sa fie ceea ce facem.

6. Deschide-ti mainile daca vrei ca cineva sa te tina.

7. In inima ta se afla o lumanare, gata de a fi aprinsa; in sufletul tau se afla un gol, gata de a fi umplut. Le simti, nu-i asa?

8. Pana la urma, despre ce este viata ta? Nimic decat o lupta de a fi altcineva. Nimic decat o fuga departe de linistea sufletului tau.

9. Oriunde esti si orice faci, fa-o din dragoste.

10. Cand faci lucrurile cu tot sufletul, simti un rau miscandu-se in tine, o bucurie. Cand ceea ce faci vine din alta parte, sentimentul dispare.

Citește și:

11. Adoarme-ti gandurile, nu lasa sa umbreasca luna inimii tale. Renunta a la mai gandi.

12. De ce nu vrei ca partea sa regaseasca intregul, raza, lumina? In inima mea eu contin universul, in jurul meu lumea ma contine.

13. De ce nu vrei ca partea sa regaseasca intregul, raza, lumina? In inima mea eu contin universul, in jurul meu lumea ma contine.

14. Exista o voce care nu foloseste cuvinte. Ascult-o!

15. Lasa-te atras, in liniste, de forta a ceea ce iubesti cu adevarat.

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.