Scortisoara este un condiment perfect pentru lunile de iarna, chiar daca este disponibila pe tot parcursul anului. Scortisoara are o istorie lunga, atat ca un condiment, cat si ca un medicament.

Coriandrul. Cinci beneficii pentru sanatate

foto interior si prima pagina: Argentus, Shutterstock

Este coaja arborelui de scortisoara, fiind disponibila uscata, sub forma tubulara sau pulbere. Cele doua soiuri de scortisoara, din China sau Ceylon (Sri Lanka) au un gust similar, dar cea din ceylon este usor mai dulce, mai rafinata si mai dificil de gasit pe piata locala.

La ce e buna scortisoara?

Un anumit tip de scortisoara, cassia, poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat.

Studiile de laborator au descoperit ca scortisoara poate reduce inflamatia, are efect antioxidant si lupta impotriva bacteriilor. Pentru moment, studiile au fost amestecate si este neclar inca rolul scortisoarei in imbunatatirea sanatatii.

1/2 lingurita de scortisoara zilnic poate reduce nivelul colesterolului rau.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Beneficiile condimentelor. Cele mai importante au legatura cu inima si silueta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: