Setari Cookie-uri

Cand simti ca sufletul tau nu mai poate duce, doar spune aceste 4 cuvinte

Viata nu este intotdeauna roz, cu soare si zambete in fiecare secunda a zilei. Te vei confrunta cu provocari si, din cand in cand, vei simti ca nu mai poti.

In acest material iti prezentam un exercitiu surprinzator de simplu, care te va ajuta sa iti reechilibrezi gandurile atunci cand simti ca viata a luat-o inaintea ta si nu mai poti face fata.

La urma urmei, viata nu este intotdeauna roz, cu soare si zambete in fiecare secunda a zilei. Te vei confrunta cu provocari si, din cand in cand, vei simti ca nu mai poti. Fara aceste situatii, totusi, nu poti aprecia fericirea adevarata, asa ca nu dispera atunci cand viata te pune sa faci o plimbare dificila.

In schimb, atunci cand ceva nu mai merge asa cum iti doresti, accepta ce se intampla si invata din aceasta intamplare pentru a nu mai face greselile pe care le-ai facut pana acum. Iti poti reechilibra mintea astfel incat gandurile negative sa nu domine complet viata ta.

Cum faci asta? Este foarte simplu.

Viktor Frankl, un psihiatru cunoscut in intreaga lume, vorbeste despre cautarea sensului vietii. El ne recomanda ca, decat sa asteptam ceva in viata, mai degraba sa intrebam viata la ce se asteapta de la noi.

Citește și:

Frankl spune ca oamenii au abilitatea de a gasi intelesul in orice si oricand - chiar si in cel mai rau fel de suferinta. El s-a folosit de experienta traita intr-un lagar nazist pentru a isi construi propria metoda de psihoterapie: logoterapia.

Premisa este aceasta: trebuie sa inceri sa intelegi semnificatia in fiecare moment al vietii, indiferent daca aceasta este negativa, neutra sau pozitiva.

Asadar, iata care sunt cele mai importante cuvinte la care trebuie sa te gandesti atunci cand simti un sentiment de disperare totala si deprimare.

VAD SENSUL VIETII IN....

Imediat ce te-ai gandit la aceste cuvinte, incercearca sa finalizezi propozitia cautand sensul in situatia ta. Indiferent de cat de rau poate parea, exista intotdeauna ceva pozitiv asuns in acest moment. Tot ce trebuie sa faci este sa il gasesti.

Aceste patru cuvinte te pot ajuta sa depasesti vremurile intunecate cu care te confrunti si sa intelegi mai bine planul pe care Universul il are pentru tine.

Citește și:

Trebuie sa te intrebi: Avand in vedere problemele cu care ma confrunt in acest moment, ce asteapta viata de la mine?

Si da, uneori, viata va fi trista, dureroasa, dificila... insa odata ce intelegi ca exista un sens in suferinta iti va fi mult mai usor sa o accepti si chiar sa treci peste. Gasirea sensului este adesea primul pas in procesul de vindecare si iti poate oferi modalitati de a face fata problemelor pe care le ai. Acest exercitiu nu poate bloca durerea, insa poate oferi confort.

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.