Cunoscuta pentru beneficiile sale inca din antichitate, sfecla rosie are in compozitia sa multe substante nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu si antioxidanti.

Iata care sunt cele mai importante efecte pozitive pe care le are asupra sanatatii:

Lupta impotriva anemiei

Sfecla rosie contine o gama larga de vitamine, minerale si substante active. Printre acestea contine fier, dar si acid folic – importante in producerea de globule rosii la nivelul maduvei osoase hematogene.

Protejeaza ficatul

Afectiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfecla rosie.

Tine inima sanatoasa

Potrivit unui studiu din 2010 al Universitatii Queen Mary, un pahar de 250 ml de suc din sfecla rosie pe zi scade considerabil tensiunea arteriala. Cu cat tensiunea este mai crescuta, cu atat scaderea este mai mare.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: